Webdesign woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Webdesign woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Webdesign

Persoonlijke pagina

  • Personal website
Een website of directory (linkpagina) dat door een persoon wordt gemaakt. De favoriete onderwerpen van persoonlijke pagina's zijn vaak hobbies, huisdieren, gezin en sport. Computerwoorden.nl is een voorbeeld van een persoonlijke pagina, waarbij de maker als hobby heeft het verzamelen van computerwoorden.

PgSql

Database dat bedoeld is om gegevens en data op te slaan en webpagina's van content te voorzien, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een taal als php en asp.

PHPTriad

Verzamelnaam voor Apache, Mysql en PHP, een complete omgeving voor het weergeven van webpagina's. Apache is hier de webserver software, Mysql zorgt voor de database en PHP is de scriptaal waarmee webpagina's dynamisch kan worden gegenereerd.

Pogosticking

Het heen en weer klikken van een overzichtspagina naar een detailpagina. Wanneer een bezoeker bijvoorbeeld bij zoekresultaten heen en weer klikt van de resultatenpagina naar een zoekresultaat of waneer een bezoeker tussen de productoverzicht en verschillende producten zit te klikken, heeft hij last van pogosticking. De gebruikers kunnen dus het gewenste resultaat niet vinden.
Een pogostick is een stok met veer, waarmee je als een konijn kunt huppen.
Een pogostick is een stok met veer, waarmee je als een konijn kunt huppen.

POST

De POST-methode draagt in het HTML-formulier ingevulde formuliergegevens direct naar de adressen in de ACTION=-parameter over. Om de formulieren te lezen wordt de standaardinvoer gelezen. De overgedragen gegevensstroom bevat, in tegenstelling tot de GET-methode, geen kenmerk voor het gegevenseinde.

PR

  • PageRank
Graadmeter van Google voor het beoordelen van websites. Hoe hoger de PR-waarde, hoe belangrijker de site, hoe beter de site binnen de zoekmachine van Google is te vinden. Wanneer een website nog geen PR-waarde heeft, betekent dit dat Google deze pagina nog niet heeft beoordeeld. De laagste PR-waarde is PR1, de hoogste PR10. Middels de Google Toolbar, welke binnen bijna elke browser gebruikt kan worden, kun je zien welke PR-waarde een website heeft. Ook zijn er op het internet genoeg websites die tools aanbieden om de PR-waarde te controleren. Binnen de internetmarketing wordt de PR-waarde als een belangrijke graadmeter gezien, aangezien deze bepaalt hoe goed een website te vinden is. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een speciale tak binnen de internetmarketing, welke speciaal gericht is om een zo hoog mogelijke PR-waarde te krijgen. Natuurlijk worden binnen SEO ook andere zoekmachines meegenomen, maar de stelling is wel: wanneer de website binnen Google makkelijk te vinden is, telt dit ook voor de overige zoekmachines.
SeoQuake, een speciale toevoeging voor FireFox, biedt een overzicht van de zoekmachines-waardes van websites.
SeoQuake, een speciale toevoeging voor FireFox, biedt een overzicht van de zoekmachines-waardes van websites.