Software woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Software woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Software

Hardware-abstractie

Techniek die de software laat geloven dat alles er is, maar die in werkelijkheid een deel van de softwarefunctie overneemt en waar nodig met een slimme vertaalslag naar de nieuwe hardware doorverwijst.

Hardwarebeheer

Houdt in dat de voedingsspanning van het systeem, de ventilatorsnelheid en de temperatuur in de gaten worden gehouden en de systeemhardware op specifieke fouten wordt gecontroleerd. Wanneer de systeembeheersoftware of -firmware dergelijke fouten detecteert, kan dit verschillende actieplannen tot gevolg hebben. In bepaalde gevallen, bijvoorbeeld als de software tijdelijke spanningsfluctuaties detecteert, worden alleen waarschuwingen gegeven. In andere gevallen, bijvoorbeeld als de software een defecte ventilator opmerkt, waarschuwt de software niet alleen de systeembeheerder maar wordt ook de koelingscapaciteit aan andere ventilatoren in de box overgedragen.

Harvard Graphics

Presentatieprogramma van Software Publishing Corporation . De moeder van alle prestentatiepakketten.

Help

Optie in de menubalken van de meeste software waarmee informatie over de werking van het programma opgevraagd kan worden.

Help

Een functie die in de meeste programma's aanwezig is om de gebruiker te helpen. In de Help staat hoe een applicatie werkt, welke commando's u kunt gebruiken en waar u meer informatie kunt vinden. Standaard wordt de Help opgestart als u op de F1-toets drukt onder Windows.
De Help van Microsoft Internet Explorer.
De Help van Microsoft Internet Explorer.

Helper-program

Software die dient als aanvulling op je browser. Om bijvoorbeeld RealAudio radiouitzendingen op het Internet te beluisteren, heb je software van RealAudio nodig. De browser kan de muziek zelf niet weergeven en zal - indien geïnstalleerd - automatisch het hulp-programma starten.

Horizontale pakketten

Eén en hetzelfde softwarepakket dat op verschillende afdelingen gebruikt wordt.

Hot New Tricks

Hot New Tricks is een verzameling LAN-diagnose utilities voor de Novell netwerkbeheerder. Met name bij grotere netwerken vormen deze utilities een aanvulling op de door Netware voorziene mogelijkheden.

HTML Transit Central

Deze applicatie wordt gebruikt voor de conversie van diverse bestandsformaten naar HTML.