Informatie - Service pagina - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Informatie - Service pagina
Home | Sitemap | Zoektips |

Service pagina van Computerwoorden.nl

Index

Zoekmachine opnemen in website

Introductie

Met de onderstaande code kunt u de zoekmachine van Computerwoorden.nl toevoegen aan uw website. Op het moment dat een bezoeker van uw pagina een woord invoert en op "Zoeken" klikt, zal er een nieuwe pagina van Computerwoorden.nl worden geopend met daarin de resultaten van de zoekopdracht. De code mag u uiteraard naar eigen believen aanpassen.

Code

Uiteraard kunt u de code naar uw eigen wensen aanpassen!
Tip: U kunt ook de waarde van trefwoord alvast invullen.

Zoekactie direct opnemen in link

Introductie

Behalve het toevoegen van een zoekmachine aan de website, kunt u natuurlijk ook direct een zoekactie aanroepen. U kunt bijvoorbeeld een link op uw website, in een nieuwsbrief of zelfs binnen mail opnemen, waarin u een zoekactie start op Computerwoorden.nl. Als u bijvoorbeeld een zoekopdracht naar het woord "test" plaatsen, kunt u dit woord in combinatie met de onderstaande code plaatsen in een link. Wanneer een bezoeker van uw pagina, lezer van uw nieuwsbrief of mail op de link klikt, zal er automatisch een zoekopdracht worden uitgevoerd op Computerwoorden.nl.

Code

Link zonder HTML-opmaak:

Wijzig het woord "TEST" in de gewenste zoekopdracht.

Link met HTML-opmaak:

Wijzig de woorden "TEST" in de gewenste zoekopdracht.

Verwijzen naar woorden

Introductie

Computerwoorden.nl maakt direct linking (deep linking) mogelijk. Hiermee kunt u vanuit een e-mailbericht, forum, blog of een website direct naar een woord verwijzen binnen Computerwoorden.nl, zonder eerst een zoekopdracht te moeten plaatsen.

Waar vind ik dan de links?

Bij de meeste woorden in het computerwoordenboek wordt een link getoond naar het specifieke woord. Deze link kunt u vervolgens kopiëren in uw bericht.

Link naar een specifiek woord binnen Computerwoorden.nl.

Verwijzen naar thema's

Introductie

Behalve dat u direct naar specifieke woorden kunt verwijzen, kunt u natuurlijk ook naar één van de vele thema's van Computerwoorden.nl linken. De benodigde links kunt u vinden op de Sitemap van Computerwoorden.nl.

In de Sitemap vindt u niet alleen de rechtstreekse links naar de verschillende thema's, maar ook een kleine beschrijving van de betreffende thema. Ook kunt u natuurlijk verwijzen naar een basislijst met twee verschillende talen tegenoverelkaar. Zo kunt u bijvoorbeeld verwijzen naar een groot aantal computerbegrippen in het Engels en Nederlands of zelfs Fries en Neder Saksisch (Gronings, Drente, Veluwe).

Zoekmachine toevoegen aan de browser

Introductie

De nieuwste Internet browsers (Internet Explorer 7, FireFox 2.x en Opera 9.x) hebben in de browser een zoekmachine ingebakken. U kunt vanuit uw browser direct een zoekopdracht uitvoeren in bijvoorbeeld Live Search van Microsoft of Google.

Gelukkig is het mogelijk om ook andere zoekmachines toe te voegen, waaronder de zoekmachine van Computerwoorden.nl. Met de volgende link kunt u Computerwoorden.nl toevoegen aan de zoekmachine van uw internet browser.

Voeg Computerwoorden.nl aan de zoekmachine van uw Internet browser

Zoekmachine toevoegen aan startpagina IGoogle

Introductie

Iedereen kent Google als een zoekmachine, waarmee je bijna elke website op de wereld kunt vinden. Google heeft naast de zoekmachine nog andere opties, waaronder het maken van een eigen startpagina. U kunt op Google.nl een eigen startpagina (IGoogle) samenstellen.

U kunt op deze IGoogle-pagina (of een sub-pagina van deze start-pagina) de zoekmachine van Computerwoorden.nl plaatsen. Dit kunt u door op de volgende knop te klikken: Toevoegen aan IGoogle

De zoekmachine van Computerwoorden.nl op IGoogle.

Grotere letters

Introductie

Aangezien dat niet iedere gebruiker van Computerwoorden.nl een fantastisch gezichtsvermogen heeft, is tijdens de ontwikkeling van de website rekening gehouden, dat u de lettergrootte zelf kunt aanpassen. De lettergroottes binnen de website zijn daarom niet in pixels vastgesteld, maar in percentages. Dit heeft als voordeel dat u zelf kunt bepalen hoe groot u de letters wilt hebben.

De lettergrootte kunt u regelen in de browser waarmee u de website bezoekt. Op de pagina "Grotere letters" kunt u erachter komen hoe u de letters in de bekendste browsers kunt vergroten of verkleinen.