SCSI woordenlijst - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
SCSI woordenlijst
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

SCSI

Fast SCSI

  • SCSI-2
Gebruikt dezelfde bekabeling als standaard-SCSI, maar maakt voor de gegevensoverdracht gebruik van een (uitgebreid) synchroon protocol, waarbij de klokfrequentie 10 MHz bedraagt. Is bij veel Macs als interne aansluiting beschikbaar. Haalt 10 MB/s met 50-polige kabels, en 20 MB/s in Wide-uitvoering met 68-polige kabels.

Fast Wide SCSI

Hoewel Fast en Wide SCSI afzonderlijk kunnen worden gebruikt, levert de combinatie van de twee de hoogste datatransmissiesnelheid op. Deze hogere transmissiesnelheid, waarbij data kan worden verzonden met een snelheid van 40 Mbps, wordt Fast Wide SCSI genoemd.

Fast-20

  • Double Speed SCSI
Een SCSI-type dat in de SCSI-3-specificatie wordt geïntroduceerd, waarin de datasnelheid wordt verviervoudigd naar 20 Mbps voor narrow SCSI, of 40 Mbps voor wide SCSI.

Fast-40

Een SCSI-type waarin de datasnelheid is verhoogd naar 40 Mbps voor narrow SCSI en 80 Mbps voor wide SCSI.

FCS

  • Fiber Channel Standard
SCSI-achtige interface.

Forced-Perfect terminator

Van alle SCSI-terminators is dit de meest complexe. Een kabel met een Forced-Perfect terminator kan de eigen impedantie wijzigen om variaties over de bus te compenseren. Forced-Perfect terminators dwingen de impedantie van de kabel naar een niveau dat overeenkomt met elk aangesloten apparaat door 'diode switching' en 'biasing'.

FPT

  • Forced Perfect Terminator
Een kwalitatief hoogwaardig type enkelzijdige SCSI-terminator ontwikkeld door IBM, met speciale aansluiting die niet alleen de schommelingen in de terminatorvoeding compenseert maar ook de verschillen in de impedantie van de bus.