SCSI woordenlijst - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
SCSI woordenlijst
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

SCSI

EIDE

  • Enhanced IDE
Enhanced Integrated Drive Electronics. Is een uitbreiding van de IDE-standaard met enkele snellere transfermodi en de (voor de Mac voorgeschreven) logische blokadressering (LBA). Als die laatste niet aangeboden zouden worden, was er slechts een capaciteit van 504 MB mogelijk. Dit wordt veroorzaakt door de WD1003-grenswaarden van 63 sectoren per track, 16 koppen en 1024 cilinders (boven elkaar liggende tracks van het schijvenpakket). De fysieke interface is gebleven, wat in de praktijk neerkomt op een 40-polige connector. EIDE-schijven die geschikt zijn voor de Mac, herken je aan de ondersteunde PIO modes 2 en 3, de Mac maakt geen gebruik van mode 4 die vaak problemen veroorzaakt, en ook niet van de master/slave-gebruiksmogelijkheid met twee schijven op 1 kabel.

Enterprise Serial ATA

  • E.SATA
Aansluitingsnorm van harde schijven van Western Digital, speciaal voor harde schijven die de betrouwbaarheid en snelheid van SCSI-schijven evenaren, maar die veel goedkoper zijn dan de parallelle SCSI harde schijven. De harde schijven zijn ontworpen voor NAS- en SAN-omgevingen.
Western Digital Enterprise SATA kit, bevat hdd, SATA-kabel en handleiding.
Western Digital Enterprise SATA kit, bevat hdd, SATA-kabel en handleiding.

Enumerator

Een Plug en Play-stuurprogramma dat de apparaten onder het eigen apparaat-knooppunt detecteert, unieke apparaat-ID's aanmaakt en tijdens het opstarten verslag uitbrengt aan Configuration Manager. Een SCSI-adapter voorziet bijvoorbeeld in een SCSI-enumerator die apparaten op de SCSI-bus detecteert.