Programmeren woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Programmeren woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Programmeren

IDE

  • Integrated Development Environment
  • Geïntegreerde ontwikkel omgeving
Geïntegreerde ontwikkel omgevingen proberen programmeurs zoveel mogelijk tegemoet te komen in het vervaardigen van programma's. Omdat op hoog niveau programmeren een complexe bezigheid is, waarbij een programmeur vele tientallen programma's gebruikt, zijn moderne IDE's bijzonder complexe overkoepelende programma's die een programmeur helpen bij het programmeren.
Eclipse is een IDE voor Java.
Eclipse is een IDE voor Java.

If-then-else

Letterlijke vertaling: als-dan-anders. Een belangrijk stuk code dat twee programmataken initieert. Als een bepaald voorschrift waar is, wordt het ene stuk programma uitgevoerd. Als het bepaalde voorschrift niet waar is, wordt het andere programmastuk uitgevoerd.

Increment

De waarde van een variabele met ´én eenheid verhogen.

Inheritance

  • Overerving
Overerving wil zeggen dat de permissies worden doorgegeven aan de onderliggende folders en bestanden. Een wijziging van permissies op een folder zal een wijziging van permissies in alle onderliggende folders doorvoeren. Het toevoegen van permissies op een folder zal vanaf dat punt geërfd worden door de onderliggende folders. NTFS (bestandssysteem van Windows) ondersteunt overerving van permissies.

Integer

Een variabele die altijd een geheel getal is. Deze variabele is net als een Word twee bytes groot. Het MSB is echter het tekenbit. Daarom kan een integer een waarde aannemen tussen -32.768 en +32.767.

Integer

Geheel getal. Positief of negatief getal, maar zonder decimalen.

Interpreter

Een vertaalprogramma dat een computerprogramma regel voor regel leest en het ook regel voor regel uitvoert. Dit is een langzamere manier van werken dan via een compiler, omdat elke keer dat het programma draait de programmacode vertaald moet worden. Tegengesteld aan compiler, vooral gebruikt met de programmeertaal BASIC.

Itemize

  • Opsomming
Opsomming van een lijst met behulp van bullets.

Iteratie

Het één maal doorlopen van een loop (lus) wordt een iteratie genoemd. Iedere keer dat een loop wordt uitgevoerd, is er dus sprake van een nieuwe iteratie.