Programmeertaal woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Programmeertaal woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Programmeertalen

VB

  • Visual Basic
Programmeertaal en ontwikkelomgeving van Microsoft. Visual Basic maakt het mogelijk om programma's te schrijven die draaien onder Windows. In plaats van talloze regels code te omschrijven om een vierkant op het scherm te vertonen, kan de programmeur het vierkant trekken met zijn muis binnen Visual Basic (de code wordt door Visual Basic verzorgt).
Hello World in VB.
Hello World in VB.

VBA

  • Visual Basic for Applications
Programmeertaal die Microsoft ter vervanging van macro's toevoegt aan applicaties als Word en Excel. Een soort uitgeklede versie van Visual Basic.

VBScript

Een deelverzameling van Visual Basic. Programmeertaal.
Hello World in ASP (VBS).
Hello World in ASP (VBS).

VC++

  • Visual C++
  • Microsoft Visual C++
Grafische ontwikkelomgeving van Microsoft voor de programmeertaal C++.

VHDL

  • Very high-speed integrated-circuit Hardware Description Language
Programmeertaal voor programmeerbare logica.

Visual Basic

Programmeertaal van Microsoft.
Hello World in Visual Basic.
Hello World in Visual Basic.

Visual C++

Een objectgeoriënteerde programmeertaal.

Visual FoxPro

Visual FoxPro is een objectge�rienteerd programma van Microsoft met een vooraf beschreven class (definitie van de methode en variabele in een speciaal object). Visual FoxPro is een product van Microsoft's Visual Studio suite. Visual FoxPro is relatief eenvoudig te leren en snel voor het ontwikkelen van herbruikbare code. Een programmeur kan code maken om een FoxPro database te benaderen en/of andere databases zoals SQL Server en Oracle te benaderen.
Hello World in Visual Foxpro.
Hello World in Visual Foxpro.

Visual InterDev

Visual InterDev is een ontwikkelgereedschap van Microsoft voor het maken van een dynamische, op data gebaseerde website. Visual InterDev levert een gebruikersinterface die gelijk is als die van Visual Basic, Visual J++ en Visual Studio. Met Visual InterDev is het mogelijk een website te maken die gebruik maakt van ActiveX technologieën, inclusief ASP (Active Server Page). Visual InterDev bevat een HTML-editor en ondersteunt DHTML (Dynamic HTML). De website kan worden ge�ntegreerd in bijna ieder serverprogramma en kan bijna iedere database, die gebruikt maakt van Universal Data Access, benaderen, inclusief ActiveX Data Objects, Open Database Connectivity en OLE DB.

Visual TCI

Een uitbreiding op de bekende TCI scripttaal voor de ontwikkeling van menugestuurde interfaces.

VML

  • Vector Markup Language
VML is een op XML-gebaseerd formaat voor vectorge�rienteerde grafische bestanden op het internet. De W3C heeft dit formaat voorgesteld als de standaard voor vectorbestanden. VML zorgt ervoor dat grafische bestanden sneller worden gedownloadet en levert voor de gebruiker een beter beeld op. VML is op tekst bebaseerd en kan in een HTML-bestand worden opgenomen, zodat deze door de gebruiker interactief kan worden bekeken. VML ondersteunt ook de andere W3C standaarden, zoals CSS en Document Object Model.

VSTA

  • Visual Studio Tools for Applications
Opvolger van VBA (Visual Basic for Applications) welke samen met Office 2007 het ontwikkelhulpmiddel is voor Office-ontwikkelaars. VSTA biedt de ontwikkelaar een programming-IDE (Intergrated Development Environment) die vanuit de Office-producten aan te roepen is. VSTA maakt gebruik van de mogelijkheden van het Microsoft .NET 2.0 Framework met de ontwikkeltalen C# (spreek uit: C-Sharp) en Visual Basic.NET. Oude VBA-code werkt daarnaast nog steeds in VSTA, echter kan niet zomaar gebruik worden gemaakt van VBA in combinatie met VSTA-talen.

VSTO

  • Visual Basic Tools for Office
Omgeving voor het ontwikkelen van applicaties onder Office. Een add-on van het programma Visual Studio 2005, welke gebruik maakt an het Microsoft .NET 2.0-Framework en ondersteunt onder andere de talen VB.NET, C# en het webgebaseerde ASP.NET. In Visual Studio 2005 kan met behulp van VSTO een Office-applicatei worden gemaakt via een applicatietemplate voor bijvoorbeeld Excel.

VXML

  • Voice Extensible Markup Language
Alternatief voor WML.