Programmeertaal woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Programmeertaal woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Programmeertalen

LINC

Ontwikkelomgeving van Unisys. Deze vierde generatie ontwikkeltaal maakt het mogelijk meerdere toepassingen vanuit een repository te genereren. Hierdoor kunnen aanpassingen snel en efficiënt gerealiseerd worden en is ook het onderhoud eenvoudiger. LINC is speciaal door Unisys ontwikkeld voor de ondersteuning van bedrijfseigen processen en procedures, en maakt het mogelijk om levens-, pensioen- en beleggingstoepassingen te beheren en informatie en veranderingen efficiënt te verwerken. LINC biedt benodigdheden voor zowel de ontwikkeling en bouw, als het testen en uitvoeren van applicaties en ondersteunt diverse besturingsplatforms, waaronder UNIX (Sequent, Sun, IBM en Hewlett-Packard), Unisys Clearpath-servers en Windows NT-servers. Daarnaast zijn LINC-applicaties te integreren met client-omgevingen als Web-browsers, MS Office en tools als Visual Basic. Doordat LINC is ontwikkeld voor connectiviteit en veranderingen, beschermt ze applicaties tegen veroudering ten opzichte van trends en veranderende behoeftes in de markt.

LISP

  • LlSt Processor
Een taal die ontworpen is voor het beschrijven van bewerkingen met lijststructuren. De taal is dusdanig opgebouwd dat problemen die nodig zijn voor het oplossen van kunstmatige intelligentie te beschrijven zijn. Een programmeertaal die rond 1965 ontworpen is aan het Massachusetts Institute of Technology (USA).
Hello World in LISP.
Hello World in LISP.

LOGO

Programmeertaal ontworpen om kinderen vertrouwd te maken met computers. Logo wordt meestal gebruikt om een schildpad over het scherm te bewegen die tegelijkertijd lijnen tekent.
Hello World in LOGO.
Hello World in LOGO.
Hello World in LOGO (Grafisch).
Hello World in LOGO (Grafisch).

Lotus-script

  • Lotus Note Formula Language
Een Visualbasic-achtige taal geïntroduceerd door Lotus.
Hello World in Lotus Note Formula Language.
Hello World in Lotus Note Formula Language.

LSL

  • Linden Scripting Language
Binnen Second Life (een virtuele wereld) heeft een bezoeker standaard de beschikking over een bewerkingsmenu waarmee structuren kunnen worden gemaakt. Aan de gemaakte objecten kan met de programmeertaal LSL een bepaald gedrag worden gegeven. Bijvoorbeeld wanneer u een huisdier maakt, kunt u hem kunstjes laten doen door dit te programmeren. U vergaart de kennis over het in elkaar knutselen van objecten door in Second Life naar school te gaan.