Programmeertaal woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Programmeertaal woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Programmeertalen

Flash

Een speciale multimedia programmeertaal van MacroMedia, waarmee een website is op te vrolijken. Met Flash kun je knoppen, banners en illustraties programmeren. Flash is krachtig genoeg om een complete website te bouwen. Om Flash-websites te kunnen bekijken is er een speciale flash-plugin nodig voor Internet Explorer. Helaas hebben de meeste zoekmachines problemen met het indexeren van Flash-websites.
Hello World in Flash 5.
Hello World in Flash 5.
Hello World in Flash 8.
Hello World in Flash 8.
Hello World in Flash MX.
Hello World in Flash MX.

Flow Matic

Zakelijke programmeertaal ontwikkeld in 1957 door Grace Hopper. Flow Matic was de voorloper van COBOL.

FORTH

In onbruik geraakte objectgeöriënteerde programmeertaal.
Hello World in Forth.
Hello World in Forth.

FORTRAN

  • FORmula TRANslation
Taal die bij uitstek geschikt is voor het programmeren van wetenschappelijke en technische toepassingen. Is minder geschikt voor administratieve toepassingen. Bekende versies zijn FORTRAN 11, FORTRAN IV en FORTRAN-77.
Hello World in Fortran.
Hello World in Fortran.

FpML

  • Financial Products Markup Language
Een zakelijk informatie uitwisselings standaard gebasseerd op XML (Extensible Markup Language) dat het bedrijf aan bedrijf (bussiness-to-bussiness) over de toonbank (over-the-counter (OTC)) financiele transacties door gebruik van Internet mogelijk maakt. FpML wordt gebruikt tussen deelnemende bedrijven voor het communiceren van OTC transactie details, binnen een bedrijf met als doel om OTC transactie informatie te delen, tussen deelnemende bedrijven en een externe bedrijven dat een service biedt afhankelijk van de OTC transactie. FpML is licentie vrij, omdat het onafhankelijk is van software of hardware, en is koppelbaar. FpML richt zich op de rente percentage wisselingen en Forward Rate Agreements (FRA) maar kan eventueel woden gebruikt voor alle aspecten van OTC transacties.