Kleuren woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Kleuren woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Kleuren

Member slots

De member slots zijn de onderdelen van een object waarin data worden opgeslagen. In het geval van visuele objecten gaat het daarbij om de eigenschappen (properties) van het object zoals kleur, grootte en naam.

Misregistratie

De aanwezigheid van witte ruimtes tussen een letter en de gekleurde achtergrond of een vage overlapping tussen verschillende kleurgebieden die het resultaat zijn van de misregistratie van de verschillende in het drukproces gebruikte drukplaten.

Moiré

Sommige patronen (bijvoorbeeld afwisselend zwart-witte puntjes) en lijnen worden niet mooi weergegeven op een monitor, je ziet dan golvende lijnen ontstaan. Dit is vergelijkbaar met het verschijnsel dat je ziet als je twee vitrages over elkaar heen legt en heet moiré. Niet alle monitoren hebben hier evenveel last van, en sommige kan je zo bijstellen dat dit moiré-effect vermindert.

Monochroom

  • Eenkleurig
Weergave van één kleur, bijvoorbeeld groen of amber bij oudere monitoren. Ook zwart/ wit monitoren en printers worden monochroom genoemd.

Monochroom monitor

Betere aanduiding voor een zwart/wit beeldscherm, omdat de gebruikte kleur niet altijd wit hoeft te zijn maar vaak amber of groen is.

Multi-drop

Bij bepaalde Inktjet printers kunnen meerdere druppels inkt op een punt worden afgedrukt, waardoor er meer schakeringen mogelijk zijn.