Programmeren in Java woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Programmeren in Java woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Java

Latte

Codenaam voor de verzameling tools van Borland die in opdracht van Sun Microsystems worden gemaakt voor het pakket Java.

Lay-out

  • Layout
Het uitvoeren van de lay-out van componenten is de taak van lay-outmanagers.

Layout-manager

Met layout-managers plaatst de programmeur de elementen op het scherm met behulp van expliciete coördinaten. De volgorde waarin de programmeur ze toevoegt en de layout-manager die bij zulke elementen hoort, bepalen waar ze worden geplaatst. Wanneer de grafische gebruikersinterface van het programma wordt getoond, positioneert de layout-manager de elementen op de juiste plaatsen, op welk platform de applet of toepassing ook wordt uitgevoerd. Wanneer de gebruiker van de toepassing het formaat van het programma wijzigt, zorgt de layout-manager ervoor dat het formaat van elk element diensovereenkomstig wordt gewijzigd. Door gebruik te maken van de layout-managers van Java, kan de programmeur ervoor zorgen dat de grafische gebruikersinterface van het programma er op de diverse platformen hetzelfde eruitzien en dat het werkt zoals het hoort.

Levensduur

  • Lifetime
De levensduur van een variabele beschrijft hoe lang de variabele zal blijven bestaan voordat deze wordt vernietigd.

Live

Term om objecten te onderscheiden van de broncodesjablonen die klassen worden genoemd en waarvan ze worden gemaakt.

Lokale variabele

  • Local variable
Een lokale variabele is een variabele die binnen een methode wordt gedeclareerd en gebruikt. Het bereik (scope) en de levensduur (lifetime) zijn beperkt tot die van de methode zelf. Met lokale variabelen kunnen we tijdelijke waarden binnen een constructor of methode berekenen en opslaan. Ze be�nvloeden het gedrag van de methode waarin ze zijn gedefinieerd, maar hun waarden verdwijnen zodra de constructor of methode uitgevoerd is.

Luntbuild

Hulpmiddel voor Java-programmeurs. Luntbuild is een krachtig build automatiserings en management hulpmiddel. Luntbuild is een open source tool dat continuous integration (continue toevoegen van programma code aan een applicatie) en nigthly build ('s nachts uitvoeren van een geautomatiseerde build) kan instellen in een web interface. Uitgevoerde builds kunnen eenvoudig worden beheerd, met functies zoals zoeken, categoriseren, promoveren, patchmanagement en verwijdering. Bovendien bevat Luntbuild nog mogelijkheden tot het centraal opslaan van build artifacts en een download area voor de hele ontwikkelteam.
Web interface van Luntbuild met alle builds van een ontwikkelingsproject.
Web interface van Luntbuild met alle builds van een ontwikkelingsproject.
Instellingsmogelijkheden van een build binnen Luntbuild.
Instellingsmogelijkheden van een build binnen Luntbuild.

Lus

  • Loop
Een lus kan worden gebruikt om een reeks statements steeds opnieuw uit te voeren, zonder dat de reeks steeds opnieuw geschreven hoeft te worden.