Programmeren in Java woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Programmeren in Java woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Java

Beans

  • JavaBeans
Een objectgeoriënteerde programmeerinterface van Sun Microsystems, waarmee je herbruikbare applicaties of programmadelen kunt maken. Deze programmafragmenten worden componenten genoemd. Net als Java-applets kunnen JavaBeans-componenten gebruikt worden om webpagina's interactieve mogelijkheden te geven.

Bereik

  • Scope
Het bereik van een variabele definieert het deel van de broncode van waaruit de variabele kan worden benaderd.

Bericht

De input welke een methode ontvangt en waarmee het bepaalde acties kan uitvoeren.

Bibliotheekdocumentatie

  • Library documentation
De documentatie van de standaard Java-bibliotheek bevat informatie over alle klassen in de bibliotheek. Alleen door gebruik te maken van deze documentatie is het mogleijk de bibliotheekklassen optimaal te gebruiken.

Blackbox

  • Zwarte doos
Door inkapseling kan de programmeur objecten beschouwen als discrete blackboxen. Elk object dient een bepaald doel en de programmeur hoeft geen aandacht te schenken aan de interne implementatie. Conceptueel gezien gaat er informatie (input) aan de ene kant in de blackbox en komt er aan de andere kant weer het resultaat (output) eruit. De programmeur hoeft niet te weten wat er binnen de blackbox is gebeurd, alleen waarvoor de blackbox dient.
Blackbox onder Java.
Blackbox onder Java.

BlueJ

Een eenvoudige IDE (Integrated Development Environment), waarmee een programmeur in Java kan programmeren.
BleuJ is een eenvoudige IDE voor Java.
BleuJ is een eenvoudige IDE voor Java.

Bookmarklet

Een bookmarklet is hetzelfde als een bookmark (bladwijzer/favoriet), maar dan met extra mogelijkheden. Een bookmarklet kan opdrachten uitvoeren, zoals het gericht zoeken naar informatie. Een bookmarklet is geschreven in JAVA.

Boolean expressie

  • Boolean expression
Boolean expressies hebben slechts twee mogelijke waarden: True (waar) of False (niet waar). Ze worden vaak gebruikt om een keuze te maken met behulp van een conditioneel statement.

Build management

De afspraken om tot een werkende applicatie te komen worden build management genoemd.

Byte-code

Een tussencode dat de compiler maakt bij het verwerken van Java-broncode. Pas wanneer de Byte-code door de Java Virtual Machine is vertaald naar machinetaal, kan de computer het programma uitvoeren.