Internetmarketing en SEO woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Internetmarketing en SEO woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Internetmarketing

Z-card

Een vouwtechniek van een papier, waarbij deze makkelijk in een enveloppe kan worden gestopt. Wanneer de enveloppe voorzien is van een venster, kan deze vouwtechniek ervoor zorgen dat het adres precies voor het venster komt. De enveloppe hoeft dan niet meer voorzien te worden van een adres.

Zoekrobotten

  • Spider
  • Bot
Een programma die door de zoekmachines wordt ingezet om het internet af te speuren naar informatie. Deze informatie wordt in de zoekmachine databanken opgeslagen. Wanneer een bezoeker van een zoekmachine, zoals Google, Altavista of Ilse, naar een woord zoekt, wordt de database nagekeken op deze woorden en wordt het resultaat getoond. De zoekrobot ontdekt de websites door middel van links binnen websites of wanneer er een aanmelding van een website binnenkomt bij de zoekmachine. Binnen de meeste zoekmachines kan de webmaster een verzoek doen om de website te laten doorzoeken door een zoekrobot met als doel opgenomen te worden in de database van de zoekmachine.
Binnen Google kan de webmaster een url (website adres) achterlaten.
Binnen Google kan de webmaster een url (website adres) achterlaten.

Zoekwoordadvertenties

  • Keyword advertising
Adverteren met behulp van bepaalde zoekwoorden (zoekwoord combinaties), waarbij de advertentie wordt getoond op het moment dat een bezoeker van een zoekmachine naar het betreffende zoekwoord zoekt.
Op het moment dat een bezoeker zoekt naar
Op het moment dat een bezoeker zoekt naar "computer" worden gesponsorde koppelingen getoond.