Internetmarketing en SEO woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Internetmarketing en SEO woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Internetmarketing

UGC

  • User Generated Content
De inhoud (content) van een website wordt verzorgd door de bezoekers in plaats van de webmasters. UGC is de basis van web 2.0, een manier waarop websites worden gecreëerd. Voorbeelden van UGC-websites zijn forums, chatboxen en videosites (zoals YouTube).

Uitstappercentage

Een waarde die Google Analystics verschaft bij het monitoren van de bezoeker van een website. Dit percentage geeft aan hoeveel mensen een bepaalde pagina verlaten.
Logo Google Analystics.
Logo Google Analystics.

Unieke bezoekers

Het aantal individuele bezoekers op een site, dat wordt geteld door middel van een uniek IP-adres.

Up-sell

Up-sell is het advies om een duurder product te kopen dan het product waar men interesse in heeft. Bijvoorbeeld wanneer je een eenvoudige computer wilt kopen om te internetten en met een multimedia-pc met alle toeters en bellen thuiskomt. Dan weet je zeker dat de betreffende verkoper aan up-sell heeft gedaan....

Usability

  • Bruikbaarheid
  • Gebruiksvriendelijkheid
Bruikbaarheid is de maat van het potentieel van een product in zover dat de doelen van de gebruiker benadert. Bij de informatietechnologie wordt deze term vaak gebruikt bij software applicaties en websites, maar het kan in principe bij ieder product gebruikt worden. Diverse factoren die meespelen in het bepalen van de bruikbaarheid zijn: is het eenvoudig te gebruiken, ziet het er goed uit en is de uitvoer wat ervan verwacht wordt?