Internetmarketing en SEO woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Internetmarketing en SEO woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Internetmarketing

M-commerce

De e-commerce van de mobiele toestellen, zoals gsm's, smart phones en pda's.

Mailinglist

  • Postlijst
  • Mailinglijst.
  • Elektronische verzendlijst
Methode om een aantal personen te bereiken door het versturen van een enkel e-mailbericht. Een lijst van e-mailadressen waar bijvoorbeeld een nieuwsbrief naartoe gestuurd wordt. In feite is een mailinglist een automatisch e-mailadres dat op geregelde tijden een bericht verstuurt. Naar de meeste mailinglists kunt u ook berichten verzenden. Iedereen die zich op de lijst geabonneerd heeft ontvangt dan uw bericht. Een mailinglist kan zo gebruikt worden om te discussiëren en informatie uit te wisselen over bepaalde onderwerpen. Een mailinglist lijkt dan ook wel wat op een Usenet nieuwsgroep. Een mailinglist heeft alleen een minder open karakter omdat alleen abonnees van de mailinglist er aan mee kunnen doen. Een nieuwsgroep is voor iedereen toegankelijk.

Member-gets-member

Marketingmethode die gebruik maakt van vaste klanten om andere potentiële klanten aan te trekken. Hierbij wordt middels direct-marketing de klant gevraagd om andere kennissen, familieleden, etc over te halen om zaken te doen met het bedrijf. Hierbij wordt vaak een klant die een andere klant binnenhaald beloont, door bijvoorbeeld een fikse korting of een presentje.

META zoekmachines

  • Meta search engine
Zoekmachine op het Internet die gelijktijdig meerdere gewone zoekmachines raadpleegt. Dogpile is er zo één, deze geeft de resultaten van uw zoekopdracht door aan bijvoorbeeld Google, Yahoo!, Lycos, WebCrawler, InfoSeek, Excite en AltaVista. Van elk plaatst hij de beste resultaten netjes onder elkaar, maar als je er nog meer wenst van één bepaalde zoekmachine dan is dat ook mogelijk.

Metatag

  • Meta element
De metatag wordt zeer veel gebruikt op websites. Vaak wordt deze standaard gegenereerd door de HTML-editors. Over het algemeen bevat een metatag aanvullende informatie over het document. Bekende voorbeelden zijn de naam van de auteur, het softwarepakket waarmee hij is gemaakt, een adres, sleutelwoorden en beschrijving.
Enkele metatags van Computerwoorden.nl.
Enkele metatags van Computerwoorden.nl.

Mini website

Een website met een beperkt aantal pagina's met als doel om bezoekers naar een bepaalde website of bedrijf te verwijzen. Vaak wordt een dergelijke website opgezet ter promotie van een bepaald product, de websites hebben dan ook een passende webadres. Een mini website bevat vaak niet meer dan 5 pagina's.
Website van Douwe Egberts speciaal opgezet voor promotie activiteiten.
Website van Douwe Egberts speciaal opgezet voor promotie activiteiten.

Mousetrapping

Door gebruik te maken van programmeertrukjes de bezoeker vast houden op de website. Een voorbeeld is de back-knop te deactiveren of continu nieuwe pop-ups te activeren.

Multi-channel communication

  • Multikanaal communiceren
  • Geïntegreerd communiceren
Marketingmethode waarbij gebruik wordt van verschillende media. Hierbij hebben de reclameboodschappen een onderling verband, televisie reclame lijkt op die op het internet. De mailing verwijst naar een coupon in de krant, etcetera.