Internetmarketing en SEO woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Internetmarketing en SEO woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Internetmarketing

Landingspage

  • Landingspagina
De landingspagina is een pagina waar de bezoekers op komen nadat ze op een advertentie klikken (banner, Adwords advertentie, link in een nieuwsbrief). Deze landingspagina moet de bezoeker overhalen om een tijdje op de website te blijven en een bepaalde behandeling te verrichten, zoals het achterlaten van een mailadres, aanvragen van een factuur, etc).

Lead

Activiteit door een bezoeker op een e-commercesite waarbij persoonlijke gegevens doorgegeven worden.

Leaderboard

Advertentievorm met een hoge attentiewaarde. De leaderboard heeft een groot oppervlak, 728x90 of 468x60 pixels). De leaderboard advertentie zit boven de titelbalk van de website en beslaat vaak de hele breedte van de website. Een leaderboard mag maximaal 25 KB groot zijn, bij bewegende of interactieve leaderboards maximaal 39 KB.

Life Time value

De omzet die een klant vertegenwoordigt gedurende zijn leven. Door middel van klantenbinding proberen bedrijven zoveel mogelijk van deze omzet binnen te halen. De klant kan vaak worden benaderd middels direct marketing (gerichte reclame).

Link popularity

Met link popularity wordt bedoeld hoe veel (relevante en goed gewaardeerde) links naar de website of pagina verwijzen. Link popularity is een van de belangrijkste factoren van zoekmachine resultaten. Een website welke veel en betrouwbare links naar zich toe heeft staan, wordt vaak beter gevonden door zoekmachines. In Google wordt de link popularity onder andere aangegeven met het PageRank systeem.

Linkdumpen

Een bijzondere site vinden en daarnaar linken met commentaar erbij.

Linklove-pagina

Veel weblogs en websites hebben een aparte linklove-pagina. Een linksite speciaal voor kennissen, vrienden, collega's en betalende concullega's. Het doel van een dergelijke pagina is de betreffende kennissen, vrienden, etc. te helpen met een linkje. Vaak wordt er wel verwacht dat de websites een backlink (link naar de website met de lovelink-pagina) plaatsen.
Ook Computerwoorden.nl heeft enkele links naar collega's.
Ook Computerwoorden.nl heeft enkele links naar collega's.

Listbroker

  • Adresmakelaar
Een bedrijf die gespecialiseerd is in het verzamelen van adressen van potentiële klanten. Volgens specifieke selectiecriteria kunnen verschillende lijsten worden samengesteld en worden verhandeld. Bij een listbroker kan bijvoorbeeld een lijst worden samengesteld uit adressen van alleenstaande moeders in de noordelijke provincies. De adressen kunnen worden gehuurd/verkocht aan bedrijven voor een gerichte marketingcampagne.

Listserver

Een programma dat automatisch respons genereert in de vorm van e-mail, als reactie op binnenkomende e-mail; een listserver wordt vaak gebruikt om automatisch informatie-aanvragen af te handelen. Stel je bent op vakantie, dan kan je zo'n listserver de opdracht geven dat iedereen die jou tijdens je vakantieperiode een briefje stuurt, automatisch antwoord krijgt dat je er niet bent.

Log file

  • Logbestand
Het bestand waarin alle activiteiten van de webserver wordt bijgehouden. Veel web analystics pakketten werken aan de hand van de logbestanden.

Loyality card

Card, meestal voorzien van een chip, waarmee de relatie tussen een aanbieder en een afnemer/klant kan worden geïntensiveerd. Voor de klant om er voordeel mee te realiseren, voor de aanbieder om er data van zijn klanten mee te verzamelen en de relatie te behouden.

Loyalty marketing

Alle acties die een bedrijf uitvoert om klanten te binden aan het bedrijf, bijvoorbeeld door het verlenen van voordelen. Bekend voorbeeld is de vaste klantenfonds en de bonuskaart van Albert Heijn.