Internetmarketing en SEO woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Internetmarketing en SEO woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Internetmarketing

Keyword

  • Zoekterm
  • Zoekwoord
  • Trefwoord
Het woord (of een combinatie met woorden) dat een bezoeker invoert in het zoekveld van een zoekmachine met de verwachting dat de zoekmachine de resultaten zal voorschotelen met relevante websites.
Wanneer u binnen Google zoekt naar
Wanneer u binnen Google zoekt naar "computerwoorden" krijgt u dit resultaat.

Keyword cloud

Een visuele weergave van alle keywords (sleutelwoorden) die gebruikt zijn op een website. Hoe dikker en groter de letters, des hoger de keyword density (sleutelwoord dichtheid). Het beste is wanneer de belangrijkste sleutelwoorden van de website in grote letters worden weergegeven.
Aan de keyword cloud van computerwoorden.nl kun je zien dat er nog veel te verbeteren valt.
Aan de keyword cloud van computerwoorden.nl kun je zien dat er nog veel te verbeteren valt.

Keyword density

  • Sleutelwoord dichtheid
Het aantal maal dat een bepaald sleutelwoord voorkomt in een door de zoekmachines te indexeren tekst op een website. De keyword density wordt weergegeven in percentages. Om een hoge zoekmachine ranking te krijgen wordt een keyword density van 5 tot 7 procent als optimaal beschouwd.

Keyword tracking

  • Trefwoordenonderzoek
Activiteit waarbij er onderzocht wordt welke keywords (zoekwoorden) het beste bij een website past en welke het beste gekozen kan worden om de doelgroep te benaderen.

Keywords tag

Standaard metatag, waar de belangrijkste sleutelwoorden van de website worden doorgegeven aan zoekmachines. In het verleden een van de belangrijkste manieren om de rankings van zoekmachines te beïnvloeden, tegenwoordig heeft het de kracht verloren. Toch is het belangrijk om de meta-tag keywords te gebruiken.

Klantverlies

  • Churn
  • Erosie
Het verschijnsel dat een bedrijf klanten verliest. Dit kan bepaalde redenen hebben, bijvoorbeeld imagoverlies of een nieuwe concurrent.

Klik

De handeling van een bezoeker van wen website die een link activeert tekst, banner of knop).

Kortingsbon

  • Reductiebon
  • Coupon
Een marketingmethode waarbij de potentiële klant wordt overgehaald om een aankoop/bestelling te doen. Door middel van het toevoegen van een bon aan reclamedrukwerk of een bon op een website (die de bezoeker kan printen), wordt de klant overgehaald om een bepaalde actie uit te voeren. De coupons kunnen zowel anoniem als gericht zijn aan een persoon.
Wanneer de bezoeker deze bon printte en inleverde bij de entree, kreeg hij 1,50 Euro korting op de entree.
Wanneer de bezoeker deze bon printte en inleverde bij de entree, kreeg hij 1,50 Euro korting op de entree.

KPI

  • Key Performance Indicator
Een parameter die de webmaster kan instellen om de doelstellingen van de website te quantificeren. KPI wordt vaak gebruikt in web analystics (meten van website-bezoeken).

Kruimelpad

Een hulpmiddel op de website voor bezoekers, waarmee de structuur van de website inzichtelijk wordt gemaakt. Met de kruimelpad wordt exact aangegeven in welke laag de bezoeker zich bevindt en hoe hij weer een niveau (of meerdere niveau's) terug kan gaan.
Kruimelpad op Zdnet.nl.
Kruimelpad op Zdnet.nl.