Internetmarketing en SEO woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Internetmarketing en SEO woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Internetmarketing

Handvertising

Methode van adverteren, waarbij een reclameuiting op de hand wordt geplaatst. Wanneer u bijvoorbeeld een party bezoekt, wordt er vaak een stempel op de hand geplaatst. In plaats van de naam van de party, kan ook een reclameuiting worden geplaatst.
Reclame van radio 538 op een hand.
Reclame van radio 538 op een hand.

Harde link

Een link (webadres naar een website), waarin direct verwezen wordt naar een website (zonder referal code). De bezoeker die op een harde link klikt zal direct de startpagina of landings page van de betreffende website zien.

Heading

  • Header tags
Binnen de opmaak van een site zijn er een aantal header tags beschikbaar voor de verschillende hoofdstukken. H1 staat voor de belangrijkste kopregel (Kop 1), terwijl H6 voor de minst belangrijkste kopregel. Headers zijn er om structuur aan te brengen binnen webpagina's. De opmaak van de headers kan worden verzorgd door gebruik te maken van een CSS-bestand (Cascade Style Sheet). Zoekmachines hechten veel waarde aan de headings, vooral de H1 en H2.

Hidden text

  • Verborgen tekst
Een techniek om zoekmachines voor de gek te houden, door gebruik te maken van verborgen tekst op websites, welke niet zichtbaar is voor de bezoekers, maar wel voor de zoekmachines. Dit kan leiden tot een hogere ranking (veel tekst betekent content voor zoekmachines), maar kan leiden tot lage rankings of zelfs verwijdering uit de zoekmachines.

Hit

Op veel websites wordt met behulp van Internet Counters bijgehouden wanneer er een bezoeker op de homepage komt. Hieraan kan de maker van een homepage zien hoe vaak zijn pagina benaderd is.

Hit Highlighting

Mogelijkheid in zoekprogramma's. Het aangeven van trefwoorden in de digitale versie (een scan) van het oorspronkelijke document.

Hits

Aantal keer dat je webpagina op het scherm komt. Tevens de nieuwste marketing-leugen. Maar al te graag pronken marketingmanagers en PR-functionarissen met het grote aantal hits dat hun webpagina's maandelijks krijgt. Aantallen 'hits' onthullen evenwel veel minder over het publiek dan 'kijkcijfers'. Meer waarde hechten we tegenwoordig aan 'pageviews', het aantal keren dat een pagina echt is opgevraagd.

House ad

Het plaatsen van een recalmebanner op de eigen website. House ads kunnen worden gebruikt als een place holder, om de lege, niet verkochte bannervoorraad te vullen. Voorbeeld van een house ad is wanneer er op de website computerwoorden.nl een banner van computerwoorden.nl staat.

Huis-aan-huis

  • Niet-geadresseerde post
Marketingmethode, waarbij de reclamedrukwerk bij ieder adres in een bepaald gebied wordt bezorgd. Deze methode lijkt veel op het versturen van spam, waarbij lukraak naar alle e-mailadressen een bepaalde boodschap wordt gestuurd.