Internetmarketing en SEO woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Internetmarketing en SEO woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Internetmarketing

GAP

  • Google Advertising Professional
Een programma voor het kwalificeren van marketeers tot Google Adwords professionals.

Goed voor druk

  • Ready to print
Een contractueel attest dat bevestigt wordt dat het te drukken document voldoet aan de eisen qua vorm en content. De adverteerder kan de opdracht geven om het reclamemateriaal te drukken.

Google

Zoekmachine die ontwikkeld is door Google Inc. Het doel van Google is het leveren van een snelle en eenvoudige manier om informatie op het internet te vinden. De database omvat meer dan 3.000.000.000 URL's en is daarmee één van de grootste zoekmachines op het internet. Google probeert zijn hoge positie in de wereld van de zoekmachines te behouden door steeds nieuwe technieken toe te voegen aan de zoekmachine. De URL van Google is: www.google.nl.
Logo van Google.
Logo van Google.

Google Adsense

Een bekende advertentieprogramma van Google, welke opgenomen kan worden in websites. De webmasters die aangesloten zijn bij Google Adsense, krijgen een financiële vergoeding voor iedere keer dat een bezoeker van de website op een advertentie klikt. De adverteerder kan via de tegenhanger Google Adwords op bepaalde zoekwoorden bieden, wanneer hij een hoger bod heeft dan anderen, worden de zoekwoorden op de sites (die aangesloten zijn bij Adsense) getoond. De webmaster betaalt op het moment dat er op de advertentie wordt geklikt of dat er 1000 vertoningen van de advertentie zijn geweest. Een klein deel van dat geld komt ten goede aan de webmaster.
Ook Computerwoorden.nl maakt gebruik van Google Adsense om de site te financieren.
Ook Computerwoorden.nl maakt gebruik van Google Adsense om de site te financieren.

Google-mashup

Een Google-mashup is een Google Map waar interactieve informatie aan toe is gevoegd, die de kaart een nieuwe functie geven. Eigenlijk een kruizing van cartografie (de Google Map) en metadata.

Googlebots

Softwarematige spiders van de zoekmachine Google, die over het internet kruipen en alle sites opsporen die ze maar kunnen vinden. Ze catalogiseren alle woorden op een pagina, houden bij hoe vaak deze worden bekeken en naar welke andere sites ze linken. Op deze manier verzamelen ze informatie voor Googles immense database. Die database wordt overigens niet meteen bijgewerkt. Daarvoor moeten de Googlebots namelijk te veel sites bezoeken. Bovendien moet de data eerst worden verwerkt en uitgewisseld met de andere systemen in het netwerk. Voor een nieuwe site kan het dus wel enkele maanden duren voordat deze bij Google opduikt.
Logo van Google.
Logo van Google.

Googlen

  • Zoeken op het internet
Googlen is het synoniem geworden voor het zoeken op internet middels de zoekmachine Google.

Greenlinker

Persoon die Internet gebruikt om geld eraan te verdienen door het plaatsen van links op zijn homepage. Als iemand op de link klikt en naar de desbetreffende pagina gaat, krijgt de eigenaar van de homepage een bepaald bedrag (per klik). Op deze manier worden vaak seks-pagina's gepromoot. Greenlinker: link to green, link to dollars.

Gross exposures

Het aantal maal dat een reclame banner is getoond aan een enkele bezoeker.