Internetmarketing en SEO woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Internetmarketing en SEO woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Internetmarketing

Favicon

Een klein icoontje dat in de titelbalk van de browser verschijnt, naast de webadres. Wanneer de webmaster een bestand met de naam favicon.ico in de root van de website plaatst, wordt het icoontje automatisch zichtbaar in de titelbalk. Helaas ondersteunen niet alle browsers deze icoontjes.

Feedbackscore

Elke eBay-lid (eBay is een grote veilingsite) heeft een feedbackscore. Dat bestaat uit een getal, dat het commentaar van kopers en verkopers aangeeft. Voor een positief commentaar komt er een puntje bij, bij een negatief commentaar gaat er een puntje af. eBay-leden met een score dat slechter is dan -4, worden door eBay geweigerd. Wie aan deze score nog niet genoeg heeft, kan ook nog alle individuele ervaringen nalezen over elke koop en verkoop die de persoon ooit heeft gedaan.
Een feedbackscore van 470.
Een feedbackscore van 470.

Floating ad

  • Zwevende advertentie
Een advertentie die over de inhoud van de website lijkt te zweven. De banner verschijnt vaak in het midden van de pagina en kan worden afgesloten of verdwijnt al zwevend uit beeld. Deze type advertenties worden door de bezoekers vaak als irritant ervaren, de tekst onder de banner is niet te lezen.

Free trial trial

Lage drempel voor pay-sites in de vorm van een gratis kennismaking voor iedereen die creditcard-gegevens doorgeeft.

Frequency cap

Een beperking dat een bezoeker tijdens een sessie een bepaalde banner-ad slechts eenmaal of x-aantal malen krijgt te zien. Deze beperking wordt vooraf afgesproken met de adverteerder.

Fulfillment

De acties die gedaan moeten worden na een reclamecampagne, zoals het verwerken van antwoorden, invoeren van verkregen informatie, versturen van de bestellingen, brochures en catalogi. Des te meer succes met de reclamecampagne, des te meer werk er moet worden uitgevoerd na de campagne.

Furrball

Een haarbal, zoals katten die uitspugen nadat ze zichzelf in de rui schoongelikt hebben. Wordt vaak een site op het Internet met winstoogmerk mee bedoeld.