Internetmarketing en SEO woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Internetmarketing en SEO woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Internetmarketing

E-business

Het inzetten van internet- en aanverwante technologieën om in een bedrijf, of in samenwerking met relaties, efficiëntie en effectiviteit te verbeteren.

E-cash

  • Electronic cash
Elektronisch betalen via het Internet.

E-commerce

  • Electronic commerce
Alle commerciële activiteiten die plaatsvinden op het internet. De handel en wandel op het internet.

E-Go creditcard

Een creditcard waarmee je alles via het Internet regelt. Het is een VISA-card die speciaal voor het Internet is bedoeld. De klant krijgt hiermee via het Internet inzicht in recente betalingen (transacties). De creditcard kan online worden aangevraagd en is binnen dertig seconden te gebruiken op het Internet, voor aankopen. De echte kaart arriveert een week later. Voor de rest zijn de mogelijkheden gelijk aan die van een gewone VISA-card.

E-mail Newsletter

  • Nieuwsbrief
Een elektronische nieuwsbrief om aanbiedingen, producten en bedrijfsinformatie onder de aandacht te brengen.

E-marketing

Marketing methode waarbij gebruik wordt van fax en e-mails voor het versturen van reclameuitingen. Wanneer de klant niet om deze e-mails heeft gevraagd, is de kans groot dat de klant de reclameuitingen als spam gaat zien. Behalve dat het versturen van spam strafbaar is, kan dit ook clandizie kosten.

E-payment

Hèt grote onopgeloste Internetprobleem: veilig online betalen. Meestgebruikte methode is nu de credit card, maar die is niet 100% veilig en met name in Europa niet erg populair. Talloze mooie oplossingen zijn voorhanden maar halen het niet omdat ze niet standaard zijn, en anderen ze niet standaard willen maken omdat ze hun eigen methode beter vinden.

E-services

Een zakelijk concept dat onwikkeld is door Hewlett Packard met het idee dat het internet in een verder stadium is dan alleen e-business en e-commerce (verkopen via het internet), en is beland in een nieuwe fase waar vele zakelijke diensten worden aangeboden aan consument of bedrijf. Sommige e-services, zoals op afstand grote partijen printen ('remote bulk printing'), kunnen al gedaan worden op een website, andere e-services, zoals nieuwsberichten die verspreid worden aan leden, kunnen worden verstuurd naar de computer. Weer andere e-services worden op de achtergrond uitgevoerd zonder dat de gebruiker hier direct iets van merkt. HP definieert e-services als modulaire, elektronische diensten die werk verrichten, taken uitvoeren en zelfs complete transacties verzorgen. Door gebruik te maken van HP's e-services concept, kan iedere applicatie of informatiebron een potentiële e-service worden. Internet Service Providers (ISP's) en dergelijke bedrijven zijn logische distribiteurs of toegangsdeuren van deze diensten. E-services hebben ook de mogelijkheid om ingebouwd te worden in auto's, netwerkapparaten en allerlei andere producten waar een microchip is ingebouwd.

E-Shop

  • Webwinkel
  • Webshop
  • Internetwinkel
Winkel op het Internet, waar je online goederen kunt bestellen en via een elektronisch betaalsysteem of creditcard kunt betalen.

Editorial link

Een type link dat voor een zoekmachine meer waarde heeft dan een betaalde of geruilde links. Links van een externe site wordt binnen een zoekmachine als kwaliteitsstemmen gezien, hoe meer links naar de website, hoe hoger de ranking. Een link op bijvoorbeeld computerwoorden.nl heeft meer waarde dan een link op linkpagina.

EIAA

  • European Interactive Advertising Association
Een Europese organisatie voor de media-verkopende gemeenschap. De EIAA is de stem van de interactieve reclameindustrie, verbetert de marketing en verkoop van interactieve reclame kansen in Europa. Hierbij maakt EIAA gebruik van traditionele advertentie organisaties binnen Europa. In de zomer van 2001 hadden een kleine groep van top zakenmannen in Cannes tijdens een industriële evenement het gevoel dat de reclamewereld niet de juiste weg nam en nodig geholpen moest worden. Naar aanleiding van een media-onderzoek en de komst van de nieuwe Europese munteenheid (de Euro) werd de EIAA-organisatie opgericht.
Logo EIAA.
Logo EIAA.

Electronic Cash

  • e-cash
Dit is een elektronische betaalmethode via het Internet. Bekende voorbeelden zijn Digicash (www.digicash.com) en I-Pay (www.I-pay.com).

Electronic Commerce

De verkoop van diensten en producten via het world wide web.

Elektronisch winkelcentrum

Een virtueel winkelcentrum waar je kunt rondkijken en producten en diensten online kunt kopen.

Elektronische etalage

Een virtuele ruimte in een electronisch winkelcentrum. Bestaat uit ruimte op een server (gewoonlijk op een weblokatie) waar HTML-dokumenten (geluiden, afbeeldingen, video enzovoort) opgeslagen zijn.

Event driven marketing

Direct marketing aanpak, waarbij een bepaalde gebeurtenis (bijvoorbeeld een bezoek aan een website) aanleiding is voor een hele reeks van activiteiten die zodanig op elkaar en de betrokken persoon zijn afgestemd dat de grootste kans op succes wordt bereikt.

Expandable banner

Een reclamebanner op een website die groter wordt op het moment dat de bezoeker met de muis over de banner gaat.

Exposure

De mate waarin een advertentie op een website door bezoekers gezien wordt.