Internet woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Internet woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Internet

Kabelinternetten

Internet via de kabel. Alle kabel-exploitanten, zoals UPC en Casema, bieden de mogelijkheid om behalve televisie ook internet te ontvangen via de kabel.

Kanaal

Een gereserveerd gedeelte op een IRC-server waar over een bepaald onderwerp wordt gesproken.

Keywords

Regel in de header van een nieuwsgroepbericht. Een paar kernpunten van je artikel. Handig als er bijvoorbeeld in een zoekmachine gezocht moet worden op een paar begrippen. Ook deze regel wordt niet vaak gebruikt.
Keywords: Usenet-header

Killfile

  • Killfilter
Een killfilter of killfile is de mogelijkheid die sommige newsclients hebben om postings op grond van de informatie in de headers te filteren. Je kunt er bv. voor kiezen om postings van een bepaalde poster altijd te downloaden, of juist niet. Je kunt ook postings met bepaalde woorden in het subject killen of juist volgen.

Klik

De handeling van een bezoeker van wen website die een link activeert tekst, banner of knop).

Klikbare beeldkaart

Kaart of grafische voorstelling waarvan delen verbonden zijn met verschillende hyperlinks. Gebruikers kunnen bijv. klikken op steden op een landkaart en daarmee verbonden foto's en andere informatie over die plaatsen bekijken. Voorbeeld: Honolulu Community College heeft een interactieve campuskaart gemaakt waarmee je informatie kunt krijgen over elk gebouw, de openingsuren, enzovoort.

Klikpunt

In HTML een manier om de gebruiker interactief te laten werken met het materiaal op een web pagina door te "klikken" op een vierkantje, rondje of een ander element.

Knowbot

Een experimentele "robot-bibliothecaris". Uitgevoerd als een programma in pseudo-code dat (onder gecontroleerde omstandigheden) losgelaten wordt op het Internet en daar door server-programma's uitgevoerd wordt. Het doel is om voor de eindgebruiker op zoek te gaan naar bepaalde informatie en deze dan bijvoorbeeld toe te sturen.

Knowledge Base

Een collectie met meer dan 150.000 support documenten van Microsoft. Deze collectie is geplaatst op het Internet, zodat zoeken vergemakkelijkt wordt.

Kunst- en cultuurlog

Weblog met als centrale thema kunst en/of cultuur. Zo zijn er weblogs die gaan over beeldende kunst, abstracte kunst en muziek (klassiek, rock, musicals).

KWINT

  • Kwetsbaarheden op het Internet
Een publiek-privaat samenwerkingsprogramma met meer dan 100 deelnemende organisaties vanuit overheid, bedrijfsleven, brancheorganisaties en onderzoekinstellingen.