Functies van IT-professionals lijst - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Functies van IT-professionals lijst
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Functies

Ondersteunen persoonlijk computergebruik

Het helpen van gebruikers bij persoonlijk computergebruik is een van de systeembeheerderstaken. Je kunt hierbij denken aan het geven van instructies en het oplossen van relatief eenvoudige problemen.

Onderzoeken automatiseringsontwikkelingen

Het onderzoeken van automatiseringsontwikkelingen is een van de systeembeheerderstaken. De systeembeheerder moet ontwikkelingen bijhouden op het gebied van programmatuur, apparatuur en opleidingen op informaticagebied. Hij geeft eventueel adviezen om programmatuur of apparatuur in te voeren in de organisatie.

Operationeel netwerkbeheer

Operationeel netwerkbeheer omvat de dagelijkse - routinematige - taken die nodig zijn om het netwerk goed te laten functioneren. Goed betekent hier: conform het vastgestelde beschikbaarheids- en betrouwbaarheidspercentage, de vastgestelde functionaliteit en doorlooptijden en het overeengekomen waarde-oordeel van de gebruikers.

Operator

  • Beheerder
  • Administrator

Oplossen systeemstoringen

Een van de systeembeheerderstaken is het oplossen van systeemstoringen. Hij moet proberen een oplossing te vinden voor alle storingen die te maken hebben met de hardware of systeemsoftware, desnoods in overleg met de leverancier.

Opstellen gebruikershandleiding

Een van de systeembeheerderstaken. Maken en onderhouden van een gebruikershandleiding bij een deel van het informatiesysteem.