Wat betekent Routers (softwarematig)? Definities en afkortingen geleverd door Computerwoorden.nl.
computerwoorden.nl
Nederlands Computerwoordenboek - Een begrip in de ICT
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Resultaten woordenlijst:

Er zijn 1 zoekresultaten gevonden.

Woordenlijst:

Routers (softwarematig)

Dit zijn routers die op een al aanwezige Novell Netware, Windows of andere server draaien. Ze werken net zoals een gewone toepassing op deze servers. Dankzij het feit dat servers ook uitbreidbaar zijn met alle mogelijke aansluitingen is hier geen verschil.

Belangrijkste nadeel onder Windows is het feit dat een Windows server niet meer dan 4 netwerkkaarten aan kan. Resultaat is dat er dus maximaal 4 netwerksegmenten gemaakt kunnen worden. Waarschijnlijk vallen diversen ISDN kaarten ook onder dit principe, wat de uitbreiding dus alleen maar kleiner maakt. Echter, een server kan eenvoudig worden voorzien van een externe modempool, danwel POTS, danwel ISDN.

Grootste voordeel voor softwarematige routers is het feit dat een beheerder bekend is met het onderliggende NOS (Network Operating System) zonder extra kennis de router kan configruereren. Hierdoor is de toepassing van dit soort routers een stuk eenvoudiger. Ook zijn de meeste van deze routers gratis verkrijgbaar bij de makers van het NOS of wordt het zelfs meegeleverd met het NOS. Nog een voordeel is dat een server Router meteen dienst kan doen als server op alle segmenten (handig voor authorisatie van gebruikers binnen Windows NT), hierdoor wordt het netwerkverkeer van en naar de server beperkt tot het eigen segment.