Wat betekent DVD kopieerbeveiliging? Definities en afkortingen geleverd door Computerwoorden.nl.
computerwoorden.nl
Nederlands Computerwoordenboek - Een begrip in de ICT
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Resultaten woordenlijst:

Er zijn 1 zoekresultaten gevonden.

Woordenlijst:

DVD kopieerbeveiliging

Bij DVD worden verschillende methodes gebruikt om illegaal kopiëren tegen te gaan:

 1. APS
  Analog Protection System. Deze beveiliging komt in actie als een videorecorder wordt aangesloten op de composite video-uitgang of S-video-uitgang van de MPEG-kaart. Dit gebeurt door een signaal mee te sturen, waardoor het opgenomen beeld er verminkt uit komt te zien.
 2. CGMS
  Copy Generation Management System. Op de disk kan informatie worden geplaatst waarin staat aangegeven of een kopie mag worden gemaakt. Het apparaat dat wordt gebruikt voor het maken van de kopie zal deze informatie eerst raadplegen. Dit systeem werkt alleen als de apparatuur voldoet aan de CGMS-standaard.
 3. CSS
  Content Scrambling System. Omdat de informatie op een DVD-disk digitaal is kunnen in principe onbeperkt kopieën worden gemaakt zonder kwaliteitsverlies. Met het Content Scrambling System wordt het direct inlezen en kopiëren van gecodeerde en gecomprimeerde databestanden van een DVD-disk echter (vrijwel) onmogelijk gemaakt.
 4. Digital CPS
  Op de disk staat informatie over de mogelijkheid om een kopie te maken. Er zijn twee opties: wel een kopie maken (copy once) of verbod op kopiëren (copy never). De DVD-speler leest deze informatie. Blijkt uit de informatie dat kopiëren niet is toegestaan, dan verschijnt er geen videosignaal bij aansluiting van apparatuur voor het maken van digitale kopiën.