Fotografie woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Fotografie woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Fotografie

Naviagatiecommando's

Hiermee kan een gebruiker van een dvd een ge�ndexeerde scène of een willekeurig deel van een film snel terugvinden, starten, stoppen en herhalen.

Netwerkcamera

Een (video)camera dat verbonden is met een netwerk. De foto's of video wordt bij een netwerkcamera opgeslagen op een computer. Vaak is een dergelijke camera in te stellen middels een webinterface (besturingsprogramma dat met een internetbrowser is te benaderen). De netwerkkabel mag gerust tientallen meters lang zijn.

Non-lineair monteren

Bij het conventioneel monteren van video wordt altijd van het origineel een (gemonteerde) kopie gemaakt. Daarbij dient altijd in een vooraf vastgestelde volgorde gewerkt te worden: alle geschikte beelden worden van voor naar achter in een bepaalde volgorde gekopieerd. In tegenstelling tot bij filmmontage is het bij conventionele videomontage dus niet mogelijk om halverwege het originele materiaal een ongeschikte passage 'eruit te knippen'. Videomontage is dus een lineair proces, film-montage is non-lineair. Met de komst van snellere (en goedkopere) pc's is het non-lineair monteren van videobeelden de laatste jaren ook voor de consument bereikbaar geworden. Daarnaast kunnen met een dergelijke pc ook functies van andere conventionele apparaten worden uitgevoerd, zoals het maken van overgangen tussen scenes en het toevoegen van titels en effecten.