Database woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Database woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Database

Uitgangsdatabase

Situatie waarin de database(s) zich moet(en) bevinden om één of meer testgevallen uit te kunnen voeren. Dit kan de situatie zijn van de moederdatabase, maar het kan ook de moederdatabase zelf zijn, aangevuld met initialisatiegegevens voor deze testgevallen.

Unair feittype

Een unair feittype heeft slechts één rol.

Unieke Index

Index waarin geen twee sleutelvelden of combinaties van sleutelvelden van de tabel waarvoor de index is gemaakt dezelfde waarde mogen hebben.

Universal Server

Relationeel/objectgeoriënteerd database management systeem van Oracle en Informix/Illustra. Beide leveranciers hebben een complete produktlijn die reikt van werkgroep databases tot Universal Servers. De Universal Servers bieden naast relationele en � bij Informix � objectgeoriënteerde capaciteiten ook multimedia mogelijkheden. Via nauw ge�ntegreerde web servers kunnen de gegevens eenvoudig op het internet/intranet beschikbaar worden gemaakt en gecombineerd met document verzamelingen.

UoD

  • Universe of Discourse
  • Relevante werkelijkheid
Een complete verzameling van objecten, relaties, gebeurtenissen, attributen, idee�n, etc. die als voorbeeld dienen voor een discussie.