Game woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Game woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Game

Voxel-engine

Engine die gebruik maakt van Voxels in plaats van polygonen om 3D-objecten weer te geven.

Voxels

Voxels zijn puntjes die ook een diepte hebben, 3D-puntjes dus, een soort korreltjes. Voxels zijn eigenlijk gewoon driedimensionele pixels, d.w.z. de puntjes van je scherm hebben niet enkel een breedte en een hoogte (zoals normaal), maar ook een diepte. Deze zijn veel handiger om landschappen te creëren dan polygonen, omdat je voor een golvend landschap heel veel polygonen nodig hebt.

VR

  • Virtual Reality
Schijnbare werkelijkheid. De computer prikkelt zoveel mogelijk zintuigen (geluid, beeld en tast) zodat het lijkt alsof je deelneemt aan de door de computer gecreëerde wereld. Virtual Reality is een op computer gesimuleerde werkelijkheid waarin je je lijkt te bevinden.

VR-helm

Hulpmiddel om in een wereld van driedimensionale denkbeelden te stappen. Voor het ervaren van ruimte is het aanbieden van aparte beelden aan elk oog nog steeds de beste methode. Dankzij hun onderlinge afstand heeft ieder oog een ander blikpunt. Onze hersenen construeren daaruit een beeld, de ordening van voorwerpen om ons heen. De meeste VR-helmen werken volgens dit principe. Dat betekent dat het computersysteem niet een enkel beeld moet genereren, maar twee aanzichten van de scene, en dat betekent dus dubbel rekenwerk.