Game woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Game woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Game

T.126

Standaard ontwikkeld voor uitwisseling van stilstaand beeld, multi-user applicaties en multi-user spellen.

TBS

  • Turn Based Strategy
Een TBS-spel is een strategisch spel, waarin het de bedoeling is om met jouw troepen door verschillende missies te geraken en uiteindelijk de vijandige troepen volledig uit te roeien. Het grote verschil met een RTS-spel (Real Time Strategy) is dat je om de beurt moet spelen. Je hebt tijdens jouw beurt alle tijd om te bedenken welke zet de volgende zal zijn. Tijdens de beurt van de tegenstander (de computer of een echt persoon), moet je afwachten wat die doet.

Teamdeathmatch

Deathmatch met twee of meer teams.

Teleport

Een functie binnen Second Life, waarmee u snel van de ene plek naar de andere plek kan gaan. Dit gebeurt op ongeveer dezelfde wijze als het teleporteren in Star Trek (beam me up, Scotty).

The Second Life Herald

  • Alphaville Herald
Krant dat uitgegeven wordt binnen Second Life (een virtuele wereld op het Internet). Met deze krant kunt u op de hoogte blijven van al het nieuws binnen de Second Life.
Krant (blog) binnen Second Life.
Krant (blog) binnen Second Life.

Tournament

Deathmatch-variant, waarbij alle speler tegelijkertijd beginnen. Wordt meestal een tegen een gespeeld.

Turn Based Strategy

  • TBS
Een TBS-spel is een strategisch spel, waarin het de bedoeling is om met jouw troepen door verschillende missies te geraken en uiteindelijk de vijandige troepen volledig uit te roeien. Het grote verschil met een RTS-spel (Real Time Strategy) is dat je om de beurt moet spelen. Je hebt tijdens jouw beurt alle tijd om te bedenken welke zet de volgende zal zijn. Tijdens de beurt van de tegenstander (de computer of een echt persoon) moet je afwachten wat die doet.