Game woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Game woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Game

RA

  • Red Alert
Een realtime strategisch spel van Westwood uit de serie Command & Conquer.

Rabbit

Speltype. Er is maar één vlag in het spel en degene die hem in bezit heeft, krijgt punten voor de tijd dat hij hem vasthoudt. Degene met de meeste punten heeft het spel gewonnen.

Rayman

Held uit het spel Rayman dat voor het eerst verscheen in 1995. Rayman is ontwikkeld door de spel ontwikkelaar Michel Ancel in opdracht van Ubi Soft. Ubi Soft publiceerde de eerste spellen voor de Sony Playstation, vervolgens voor de Sega Saturn en de Atari Jaguar en MS-Dos.
Speelveld van Rayman uit 1995: Blue Mountains.
Speelveld van Rayman uit 1995: Blue Mountains.
Rayman 3: Hoodlum Havoc.
Rayman 3: Hoodlum Havoc.

Real Time Strategy

  • RTS
Een RTS-spel is een strategisch spel waarin het de bedoeling is om met jouw troepen verschillende missies tot een goed einde te brengen en uiteindelijk de vijandige troepen volledig uit te schakelen. Dit gebeurt allemaal in realtime, dus je hebt niet veel tijd om na te denken over strategieën.

Realtime

Het direct verwerken van commando's en het vervolgens direct presenteren van de effecten van de desbetreffende commando's. Bijvoorbeeld bij het spelen van een online computerspel.

Red vs. Blue

Animatieserie, welke gebaseerd is op Halo. De serie zorgde voor een nieuwe filmgenre, namelijk de machinima, een film welke gebaseeerd is op een computerspel. De acteurs zijn in feite de spelers van het spel. Red vs. Blue is een serie met uiteindelijk 100 afleveringen, samengesteld en opgenomen in het spel Halo van Micorosoft. De serie gaat over twee vijandige eenheden die zich afvragen waarom zij tegen elkaar vechten in een beperkte ruimte (canyon). In april 2003 begon men (de producer Roosterteeth) bij Halo, toen Halo 2 uitkwam stapte men daar op over. Het doek valt in 2007, de afleveringen zijn te downloaden bij www.machinima.com.
De eerste aflevering van Red vs Blue (Episode 1 - Why Are We Here?).
De eerste aflevering van Red vs Blue (Episode 1 - Why Are We Here?).
De een na laatste aflevering van Red vs Blue (Episode 99 - Repient, the end is near).
De een na laatste aflevering van Red vs Blue (Episode 99 - Repient, the end is near).

Remake

Een spel uit het verre verleden, dat opnieuw is gemaakt zodat het op de huidige computers kan worden gespeeld. Deze programma's zijn specifiek voor moderne besturingssytemen geschreven en draaien dus gewoon onder Windows of in sommige gevallen in de browser als Java-applicatie of Flash/shockwave-toepassing.

Ringen des Doods

  • Rode Ringen des Doods
  • Rings of Death
Melding op een Xbox 360 wanneer het een hardwaredefect heeft. Meestal zal de Xbox 360 niet meer werken en moet worden vervangen.
Ringen des Doods op de Xbox 360.
Ringen des Doods op de Xbox 360.

Role Playing Game

Episch en avonturistisch spel waarin de speler vaak met een groep andere avonturiers in een magisch, middeleeuws fantasy-achtig land op speurtocht gaat. Kernelementen: magie, draken, kastelen, kerkers, trollen, dwergen. Ook speelt ervaring een rol. Hoe beter de speler vecht, hoe sterker hij/zij wordt. Wapens en spreuken worden steeds talrijker gedurende het spel.

RPG

  • Role Playing Game
Type spel waarin de speler als één of meer avonturiers (waarvan al dan niet enkelen door de computer worden gespeelt) een bepaalde missie moet voltooien. Kenmerk van dit spel is dat als het spel vordert neemt het aantal mogelijkheden toe (meer wapens, kracht, magie). Vaak speelt dergelijke spellen in een middeleeuws fantasy-achtig land vol met draken, kastelen, trollen, dwergen en magie. Hoe beter de speler vecht, hoe sterker hij/zij wordt. Wapens en spreuken worden steeds talrijker gedurende het spel.

RTS

  • Real Time Strategy
Een RTS-spel is een strategisch spel, waarin het de bedoeling is om met jouw troepen door verschillende missies te geraken en uiteindelijk de vijandige troepen volledig uit te roeien. Dit gebeurt allemaal in real-time, dus je hebt niet veel tijd om na te denken over strategiën.