Game woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Game woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Game

Handheld

Kleine computer die in de hand past. Vooral gebruikt voor e-mail, adressenbeheer, en eenvoudige tekstverwerking. Ook spelcomputers worden vaak als handheld uitgevoerd.

Handheldconsole

  • Handheld gameconsole
  • Gameconsole
  • Spelcomputer
Kleine spelcomputer die je in de hand kan houden. Bekende fabrikanten van dergelijke spelcomputers zijn Nintendo (GBA) en Sony (PSP).
Nintendo DS (Dual Screen) gameconsole.
Nintendo DS (Dual Screen) gameconsole.
Sony PSP.
Sony PSP.

HDR

  • High Dynamic Range
Een procedure die ontwikkeld is om lichtniveaus met een groot bereik in de normale wereld te emuleren in bijvoorbeeld een computerspel. Dit wordt hoofdzakelijk bereikt door gebruik te maken van floating point textures en render doelen (samen met de juiste lichtopbrengst algoritmes). De integer formaten leveren niet dezelfde waarden op. Hoewel het zicht vele malen beter is, wordt door het gebruik van floating point formaten een aanslag gepleegd op de performance van de videokaart.

Head shot

  • Hoofdschot
Een schot in een spel, waarbij de tegenspeler direct wordt geraakt in het hoofd. De tegenspeler is dan dood en kan weer terug komen om verder te gamen. De snipers zijn meestal degenen die verantwoordelijk zijn voor de headshots.
Een headshot in Unreal Tournament.
Een headshot in Unreal Tournament.

Headset

Een koptelefoon (één of twee luidsprekertjes die op het hoofd of aan het oor worden gedragen) met meestal meerdere functies, zoals een microfoon en/of een display voor het oog (militaire headsets). Met een headset kun je tijdens het gamen alle geluiden horen en spreken met andere medespelers, zodat je als een team kan samenwerken. Doordat je gebruik maakt van een headset, heeft de omgeving geen last van het geluid. Een headset kan behalve aan een computer ook aan een telefoon, mp3-speler of zelfs via bluetooth draadloos verbonden worden met een GSM (mobiele telefoon).
Headset, handig voor bij het gamen.
Headset, handig voor bij het gamen.
Maar ook dit is een headset, wordt vaak gebruikt bij een GSM.
Maar ook dit is een headset, wordt vaak gebruikt bij een GSM.

High-end videokaarten

Kaarten die speciaal gemaakt zijn voor de fanatieke gamer, welke alleen maar genoegen neemt met het nieuwste van het nieuwste. Deze bieden de nieuwste technieken en het hoogst aantal berekende beelden per seconde (FPS). Met deze type kaarten kunt u de nieuwste computerspel spelen in de hoogste detailinstellingen. De verkoopprijs van de kaart is vanaf de 450 euro en de kaart is na een half jaar opgevolgd door een nog veel betere kaart. Het aantal games die het uiterste uit de kaart kunnen halen is nog beperkt of ze zijn in de maak. Deze kaarten zullen het snelst in prijs zakken, wanneer er weer een nog betere kaart op de markt komt.

HPB

  • High Ping Bastard
Term voor een gamers met een modem. Die hebben door de tragere verbinding (in verhouding met breedband) een hogere ping.