Game woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Game woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Game

Feuilleton game

Feuilleton betekent vervolgverhaal. Een feuilleton game is een spel dat je speelt en als je bij het volgende hoofdstuk/level bent, moet je dit eerst downloaden van bijvoorbeeld het Internet.

First-person-shooter

  • FPS
Spel waarbij de speler een figuur vanuit het ik-perspectief aanstuurt. De speler verzamelt wapens en munitie en probeert alle tegenstanders van een level dood te schieten.

Flightsim

  • Flightsimulator
Een soort spel waarbij je je in een vliegtuig waant. Met dit spel kun je vliegen, landen en opstijgen.

FOD

  • Finger Of Death
Een manier van een straf dat uitgesproken wordt door een wizard van een MUD (spel op het Internet), waarbij je uit het spel wordt geworpen. De wizard roept dan FOD [jouw naam].

Force Feedback

Soms gebruikt bij muizen en joy-sticks. Als een muis met Force Feedback is uitgevoerd, moet de muis een voelbare feedback van handelngen op het beeldscherm overdragen. Pak je met de muis bijvoorbeeld een map op, dan is dit te merken aan het gewicht. Een goed gevulde map is namelijker moeilijker te verplaatsen dan een lege. Ook een gevoel van de interface wordt doorgegeven, zoals bijvoorbeeld ruw, glad, soepel, kleverig of gummi-achtig.

FPS

  • First Person Shooter
Schietspel waarbij de speler in de huid van een spelfiguur stapt. Op de monitor zie je dan het wapen van het figuur samen met het richtpunt.

FPS

  • Frames Per Second
Aantal beelden dat bij een spel of videofragment per seconde wordt weergegeven.

Fragfest

Kill festijn. Als er in een 3D-shooter een hele hoop mensen elkaar proberen af te maken.

Fraggen

Fraggen is een term die in 3D-shooters gebruikt worden in plaats van killen/doden/molesteren/... Het dateert uit de tijd van Doom, waar in deathmatch spellen, je score werd uitgedrukt in frags, en dit wraren je kills (het aantal keer dat je iemand vermoord hebt) waarvan het aantal deaths (het aantal keer dat iemand jouw vermoord heeft) werd afgetrokken.

Frags

Het aantal keer dat je iemand hebt vermoord in een 3D-shooter min het aantal deaths (het aantal keer dat iemand jou heeft vermoord).

Furry

Een harig, intelligent wezen. In MUD's komen deze karakters voor, soms een man met snor/baard of een ALF.