Game woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Game woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Game

Adventure

Spel waarin de speler letterlijk op avontuur gaat. De spellen draaien altijd om een spannend, fantasievol, niet-alledaags verhaal waarin de speler de hoofdrol speelt. Een adventure zit vol raadsels en puzzels en kent veel conversatie. Bekende voorbeelden zijn:
  • 7th Guest
  • Day of the Tentacle
  • Myst
In Myst moet de speler een groot aantal puzzels oplossen.
In Myst moet de speler een groot aantal puzzels oplossen.

AI

  • Artificial Intelligence
AI zorgt ervoor dat vijanden slim genoeg zijn om je een kopje (of een hele romp) kleiner te kunnen maken. Dit is de routine in de code van het spel die ervoor zorgt dat de computergestuurde personages zich gedragen als echte mensen (of als aliens of robots of ...). Dus als in een 3d-shooter de monsters recht op je kogels afkomen en niets doen om ze te ontwijken, dan ligt dit aan een slechte AI. Als ze echter kogels ontwijken, zich terugtrekken, samenwerken, enzovoort, dan is de AI zoals ze zou moeten zijn.
Doom is een van de eeste 3D-shooters met bots.
Doom is een van de eeste 3D-shooters met bots.

Ai Fukami

Vrouwfiguur uit Ridge Racer.
Ai Fukami
Ai Fukami

Gegevens Ai Fukami
Naam: Ai Fukami
Spel: Ridge Racer V (PS2)
Haarkleur: Bruin
Kleding: Schaars
Achtergrond: Moesten gamers in eerdere delen van Ridge Racer nog �slechts� met Reiko doen, in deel 5 werden ze verwend met de ultieme pitspoes, Ai Fukami.
Opmerkingen: Ai is een babe zoals de schepper haar ooit in gedachten had: slechts bedoeld om een racespel wat op te sieren.

AI-Player

  • Bot
Computer als tegenspeler in een spel.
Zonder bots kan een singleplayer game behoorlijk saai zijn.
Zonder bots kan een singleplayer game behoorlijk saai zijn.

Aimbot

Programma of software hulpmiddel die een gebruiker tijdens een first person shooter helpt met het richten van een wapen naar de tegenstander. Een aimbot zorgt ervoor dat de gebruiker meer efficient, vaak automatisch, kan richten en dus sneller kan reageren. Omdat een dergelijk programma iemand helpt en dus sneller iemand kan neerschieten, wordt dit programma aangezien voor cheats. Er zijn programma's beschikbaar die ervoor zorgen dat de spelers geen aimbots kunnen gebruiken, een voorbeeld hiervan is PunkBuster.
Programma tegen cheaten.
Programma tegen cheaten.

Atari

Een Amerikaanse spelcomputerfabrikant dat in 1972 werd opgericht door Nolan Bushnell. Atari is de maker van het arcade spel Pong, spelcomputers als de Atari 2600 en de Lynx. Inmiddels is de naam Atari overgenomen door Infogrames.
De Atari 2600 spelcomputer.
De Atari 2600 spelcomputer.
Oprichter Nolan Bushnell naast het eerste arcadespel Pong.
Oprichter Nolan Bushnell naast het eerste arcadespel Pong.

Avatar

Gedigitaliseerde 3D-kloon van een mens, kan gebruikt worden voor virtuele vergaderingen, presentaties of spelletjes.

AYBABTU

  • All Your Base Are Belong To Us
One-liner uit het spel Zero Wing, dat regelmatig gebruikt wordt op fotomanipulaties en websites. Het spel Zero Wing werd door een Aziatisch bedrijf vertaalt (kostenbesparing), waardoor dhet spel vol zat met krakkemikkige Engelstalige zinnen.