Scanners woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Scanners woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Scanners

ICR

  • Intelligent Character Recognition
Het omzetten van handgeschreven tekst in digitale karakters. ICR onderscheidt zich van OCR door geschreven tekst te kunnen lezen. Door de ontwikkelingen op ICR gebied worden de toepassingen steeds meer divers. Steeds meer applicaties, die met de hand ingevulde informatie bevatten, worden met behulp van ICR automatisch in de computer ingevoerd. Handmatige invoer blijft derhalve achterwege, tenzij correctie (a.h.v. waarschijnlijkheidscontroles) noodzakelijk is.

Inhoudconversie

Proces waarbij, door middel van optische tekenherkenning (OCR) digitale afbeeldingen van gedrukte teksten of tabellen worden omgezet in tekens die door andere computerprogramma's (tekstverwerkers, databases, rekenbladen) verder bewerkt kunnen worden.

Intelligent Scanning Technology

Dankzij de zogenoemde Intelligent Scanning Technology is een scanner volgens Hewlett Packard dermate gebruiksvriendelijk dat de koper geen enkele ervaring met scanners hoeft te hebben om een scanner te bedienen. Een druk op de knop volstaat om de scanner te laten starten, waarna in een enkele scan alle elementen (tekst, lijntekeningen en foto's) worden geoptimaliseerd en geopend in het gewenste programma.

IT8

Genormeerd voorbeeld met kleurstaalvelden voor het kalibreren van scanners.
Kleurenschema van IT8.
Kleurenschema van IT8.

IT8-doel

Bij scannerkalibratie voorziet een IT8-doel in een standaard waarmee u de scanneruitvoer kunt vergelijken. Een IT8-doel bestaat uit twee delen: een fotografische afbeelding op papier met een groot kleurbereik en een referentiebestand met dezelfde afbeelding dat bij de fabrikant is gescand met een zeer nauwkeurig gekalibreerd instrument.