Computer woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Computer woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Computers

Warm Boot

  • Warme start
Het opnieuw opstarten van een computer. Bij een 'warme' boot wordt de herstart softwarematig in gang gezet.

Wearable computer

Computer die je aantrekt.

Web-pads

Tabletten ter grootte van een laptop met LCD-display, on-screen-toetsenbord en invoerstift.

Web-tablet

Alternatief voor de PC om het internet te kunnen benaderen. Ter grootte van een dik tijdschrift, heeft het een touch-screen LCD (Liquid Crystal Display) en gebruikt het radiofrequenties om met een basistoestel verbinding te leggen, dat men dan weer in de PC inplugt of rechtstreeks in een telefoon of stekker van een kabelmodem. Binnen een reikwijdte van 150 meter heeft men dus mobiele toegang tot het internet. Cyrix was de eerste die met het idee naar buiten kwam, op de Fall Comdex beurs in 1998, waar het een prototype van zijn WebPad-toestel demonstreerde.

Webtop

Een client-machine gebaseerd op Java-technologie.

Werkstation

Cliënt-computer in een LAN of WAN, waarop toepassingen worden uitgevoerd en die verbonden is met een server, vanwaar hij gegevens kan raadplegen die worden gedeeld met andere computers in het netwerk. Soms hebben werkstations geen eigen harde schijf of diskettestation. De term wordt ook wel gebruikt voor krachtige pc's met geavanceerde processor en architectuur.

Wintel-systemen

Systemen van Windows en Intel

Workstation

Een PC die is aangesloten op een netwerk. Deze PC zou diskloos mogen zijn, omdat schijfcapaciteit op de server aanwezig is.