Computer woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Computer woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Computers

Technische levensduur

De tijd die een computer goed blijft functioneren.

Teletype

De eerste veelgebruikte computerterminal. Deze werkte nog geheel mechanisch en maakte ontzettend veel kabaal. Veelal standaard voorzien van een papertape-puncher en een papertape-reader.

Telewerk-PC

Een computer waarmee u thuis werkt, terwijl u met behulp van de telefoon in verbinding staat met kantoor of opdrachtgever.

Terminal

Computer of deel ervan (minimaal beeldscherm, toetsenbord en wat aanvullende elektronica), ingericht voor werken aan een andere computer of netwerk. Men spreekt ook wel van een 'dom beeldscherm'.

Thin Client

Meestal verrichten de clients een fors deel van de verwerkingsprocessen. Bij de thin client zullen al die processen op de server draaien. De thin clients hebben niet veel verwerkingskracht en geheugen nodig, ze kunnen vaak volstaan met een lichte processor, minder geheugen en geen harde schijf. Aan de hardware van de thin client worden weinig eisen gesteld.
Voorbeeld van een Thin Client-computer.
Voorbeeld van een Thin Client-computer.

Toegangspoort

  • Gateway
Computersysteem voor de uitwisseling van gegevens tussen netwerken die een verschillend protocol gebruiken. Veel commerciële serviceverleners hebben e-mail toegangspoorten of gateways om boodschappen naar internetadressen te sturen.

TRADIC

  • Transistorized Airborne Digital Computer
Naam van de eerste computer die nog alleen met transistors werkte.