Computer woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Computer woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Computers

Laptop

Platte, draagbare PC, in Nederland ook wel schootcomputer genoemd. Het deksel kan worden opengeklapt waardoor een ingebouwd LCD/TFT-scherm zichtbaar wordt. Zijn stroom krijgt de laptop van batterijen, een oplaadbaar batterijpak of - via een adaptor - van het lichtnet. Laptops worden steeds meer verdrongen door de nog kleinere notebooks. Een dergelijke PC is soms enkele uren te gebruiken op zijn interne accu's.

Legacy free

Technologie van Daewoo. Alle randapparatuur, inclusief muis en toetsenbord worden via usb aangesloten. De seriële en parallelle aansluitingen zijn niet aanwezig.

Legacy-support

Ondersteuning voor standaardapparaten zoals het toetsenbord en het beeldscherm, die door het BIOS verzorgd wordt. Zo wordt het mogelijk om de computer op te starten en ermee te werken, zodat stuurprogramma's geïnstalleerd kunnen worden.

LEO

  • Lyons Electronic Office
De Lyons Electronic Office (beter bekend als LEO) voerde zijn eerste berekeningen uit in 1951 en was een jaar later in staat om meerdere instructies tegelijk uit te voeren. In februari 1954 werd LEO operationeel: toen produceerde de computer voor het eerst de wekelijkse salarisbriefjes van Lyons Bakeries.

Lokale printer

Een printer die direct is aangesloten op een van de poorten van de computer.

Low-end computers

Hiermee worden de desktops bedoeld in een netwerk.

LRF

  • Little rubber feet
  • Kleine rubberen voetjes.
Heeft deze computer LRF?