Computer woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Computer woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Computers

Game card

Een uitbreidingskaart voor je PC, waarop je één of meerdere joysticks kunt aansluiten. Een joystick kan ook worden aangesloten op de game port van een geluidskaart.

GamePC

Speciale computers voor spellen voor de consument.

Geheugencapaciteit

De hoeveelheid geheugen die een moederbord, BIOS of besturingssysteem ondersteunt.

Geheugenkaart

Insteekkaart voor een PC die geheugenchips bevat.

Geluidskaart

  • Soundcard
Insteekkaart die geluid om kan zetten in digitale gegevens en andersom. De invoer van geluid vindt plaats met een op de kaart aangesloten microfoon. De uitvoer door luidsprekers of een hoofdtelefoon.

Gesloten architectuur

Het aantal connectoren op het systeem is beperkt, zodat er ook maar een beperkt aantal randapparaten aangesloten kan worden.

GND

  • Ground
  • Grond
Aansluiting verbonden met chassis van de computer en met aarde-aansluiting van het elektriciteitsnet. Deze aansluiting voorkomt de opbouw van een lading.

Green PC

Een computersysteem dat niet alleen een laag energie-verbruik heeft maar ook nog uit gerecycelde computeronderdelen bestaat.

Green Switch

Mogelijkheid om een computer na een ingestelde tijd op 'stand-by' te laten springen. Hiermee wordt stroom en dus geld bespaard.

Grid

Een grote verzameling computers waarop een bepaalde dienst beschikbaar wordt gesteld. Een grid wordt vaak gebruikt voor het een programma waarvoor veel computercapaciteit (processorkracht en geheugen) nodig is.