Citrix woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Citrix woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Citrix

SDI

  • Seamless Desktop Integration
Onderdeel van de Thin Client-toepassing Citrix ICA-client. Men kan er voor kiezen om de applicaties die Citrix aanbiedt te integreren met applicaties die lokaal op het werkstation draaien. Het is namelijk mogelijk de door Citrix aangeboden applicaties binnen het startmenu van de gebruiker terug te laten komen of, indien wenselijk, rechtstreeks als icoontje op de desktop van de gebruiker te publiceren. De gebruiker merkt namelijk niet dat sommige applicaties centraal en andere lokaal draaien, want hij kan gewoon alle lokale functionaliteiten (knippen, kopiëren, plakken enz.) uitvoeren.

Seamless

  • Transparant
Als een toepassing wordt gepubliceerd vanaf een server, maar het voor de gebruiker lijkt alsof de toepassing lokaal wordt gestart, wordt dit seamless genoemd.

Server-based Computing-model

  • SBC-model
Het door Citrix geïntroduceerde Server-based Computing-model is een model waarin applicaties voor 100% op een server zijn geïnstalleerd. Op deze server worden zij beheerd, onderhouden en uitgevoerd. Het model maakt gebruik van een multi-user besturingssysteem (Multiwin) en een intelligente distributiemethode, genaamd ICA. Independent Computing Architecture (ICA) zorgt voor het transport van beeldscherminformatie, muisklikken en toetsenbordaanslagen van en naar de interface van de thin client. Server-Based Computing biedt daardoor beter beheer (alleen de serversbeheren in plaats van een groot aantal PC's), makkelijker toegang, een hogere performance en meer veiligheid voor uw netwerk, waardoor de totale kosten gereduceerd worden.
Voorbeeld van een Thin Client.
Voorbeeld van een Thin Client.

Speedscreen

Een optie van Citrix ICA-client. Deze optie maakt het mogelijk om de muis direct te laten reageren, ook als de server of het netwerk even vetraging ondervindt (Mouse click feedback). Hetzelfde effect is ook mogelijk bij het invoeren van gegevens via het toetsenbord. Spreadscreen 3 laat de karakters al zien, voordat ze verzonden zijn naar de server (local text echo). Deze optie is standaard uitgeschakeld en kan het beste per afzonderlijke toepassing getest en ingeschakeld worden.