Casemodding woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Casemodding woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Casemodding

TCM

  • Thermal Conductivity Module
Thermische geleider gebruikt bij de afkoeling van chips.

Te scherp getuned

In de BIOS-setup kunnen we de PC helemaal naar wens instellen en dat alles op het aller-aller-laagste niveau. Zo kunnen we onder andere opgeven hoe snel we het RAM-geheugen willen benaderen en of we van 'cachegeheugen' of 'shadowgeheugen' gebruik willen maken. Hier geldt dat wie het onderste uit de PC-kast wil hebben, later vaak wordt geconfronteerd met onduidelijke vastlopers.

Temps

  • Temperaturen
In forums wordt deze term vaak gebruikt voor het aanduiden van de temperaturen van de computer. Voor de verschillende onderdelen in de computerkast worden de temperaturen aangeduid, bijvoorbeeld voor de grafische kaart, de processor en de binnenkant van de kast. Het is aanbevolen om de kasttemperatuur maximaal 10 graden boven de omgevingstemperatuur (rond de kast) te houden. Een goede temperatuur in de kast zorgt dat de hardware (harde schijven/processor) langer mee gaan en stabieler zijn.

Thumbscrew

Met een thumbscrew is het mogelijk een computerkast te openen zonder daarbij gebruik te hoeven maken van een schroevendraaier.
Thumbscrew.
Thumbscrew.

Tubing

  • Slangen
  • Waterslangen
  • Hose
Onderdeel van een waterkoelingsysteem. Waterslangen geleiden het water naar de verschillende onderdelen van het waterkoelingsysteem, bijvoorbeeld naar de cpu-block of gpu-block.
Diverse waterslangen die van het ene onderdeel naar het andere gaan.
Diverse waterslangen die van het ene onderdeel naar het andere gaan.

Tunen

In de BIOS-setup kunnen we de PC helemaal naar wens instellen op het allerlaagste niveau. Zo kunnen we onder andere opgeven hoe snel we het RAM-geheugen willen benaderen en of we van 'cache geheugen' of 'shadow geheugen' gebruik willen maken. Hier geldt dat wie het onderste uit de PC-kast wil hebben, later vaak wordt geconfronteerd met onduidelijke vastlopers. Op zo'n moment spreken we van te scherp getuned.

Tweaken

  • Optimaliseren
Met trucjes en weetjes het maximale resultaat behalen.

Tweaker

Iemand die door middel van weetjes en trucjes een systeem optimaliseert.

Tweaks

Verborgen instellingen die de functionaliteit van soft- of hardware veranderen buiten de standaard-opties om. De meeste programma's zitten vol met dergelijke mogelijkheden, maar ze zijn over het algemeen goed verstopt. Gelukkig zijn er steeds meer programma's die helpen deze tweaks te bedienen.
Tweak UI is een echte tweak programma.
Tweak UI is een echte tweak programma.