Audio woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Audio woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Audio

ID3-tag

  • Identify an mp3
  • MP3 ID3-tag
In de ID3-tag van MP3-bestanden staat informatie over de artiest, het genre, enozovoort. Lang niet alle MP3-bestanden beschikken over zo'n tag.

Indices

Markeringen op een audio-cd die bij de zogenaamde PQ-editing worden geplaatst. Ze geven binnen een track de positie aan waar, indien de speler de optie ondersteunt, direct naartoe kan worden gesprongen. Binnen een track kunnen theoretisch 99 indices worden geplaatst. Af en toe worden echter ook de markeringen aan het begin en het einde van een track als indices aangeduid en de markeringen binnen de tracks als subindices.

Inductiespanningsafstand

Het verschil tussen volledige besturing en de inductiespanning bij een afgesloten ingang, opgegeven in dB.

Intensor

The Intensor is een ergonomische stoel die is voorzien van een ingebouwd audio-systeem dat de speler real-time 3D sound laat beleven. Door geluid met een enorm volume te produceren direct op het lichaam hoor en voel je het geluid tegelijkertijd. The Intensor plaatst je dus middenin de actie van het spel en laat stereo en surround sound ver achter zich. Hij is voorzien van linker en rechter mid-range drivers, optimaal geplaatste tweeters en een high-output subwoofer geplaatst in de rugleuning en zorgt voor intense trillingen via de ruggegraat. Beleef het spel. De waanzinnige geluidseffecten van je spel lopen op tot maar liefst 108 dB!!!!!!! De vibraties racen door je lichaam en laten een bevredigend gevoel achter.

Interactive positional 3D audio

  • A3D
Door Aureal ontwikkelde techniek. Met deze techniek wordt het geluidssignaal zodanig bewerkt dat de luisteraar de positie van een geluid kan bepalen, terwijl er maar twee luidsprekers worden gebruikt. Hiervoor is speciale hard- en software nodig. De software geeft aan de hardware het geluid en de plaatsing (of verandering daarvan) door. De hardware pakt het 'platte' geluid, bewerkt het, mixt dat met andere geluiden en stuurt dit naar de luidsprekers.

Interferentie

De invloed van een golfvorm op een andere golfvorm, wat resulteert in een signaalverlies. Wanneer bijvoorbeeld een kabel onvoldoende beschermd is tegen interferentie van andere kabels of signalen uit de ether, kan er kwaliteitsverlies optreden in bijvoorbeeld een televisiesignaal.

iPod

MP3-speler van Apple, wat een hype was in 2004. Een oorspronkelijke iPod bevat een harde schijf van 20 of 40 GB, waarop je respectievelijk 2500 of 5000 muziekbestanden kan zetten. Uiteraard heeft de iPod een eigenzinnig ontwerp, dat je van Apple mag verwachten. De iPod heeft een gewicht van 158 gram en de batterij heeft een gebruiksduur tot 12 uur. Behalve MP3 kan de iPod ook AAC- en Apple Lossless muziekbestanden afspelen.
De iPod van Apple.
De iPod van Apple.

ISRC

  • International Standard Recording Code
Codeertechniek voor MP3. Standaard van de IFPI (International Federation of the Phonographic Industry). Onderdeel van de subcode en kenmerkt iedere audiotrack op eenduidige wijze.

iTunes

Dienst van Apple, bestaande uit een muziekwinkel op het internet en een jukebox-programma voor het beheer van het muziek. Met de iTunes Jukebox kun je jouw muziekcollectie ordenen, delen en beluisteren. Met de gratis iTunes-jukebox voor Windows of Mac stel je een eigen bibliotheek samen met nummers en albums uit de iTunes Music Store. Met iTunes kun je muziek cd's converteren, zodat je ze kunt beluisteren in iTunes of op je iPod. Muziek in iTunes wordt bewaard in het AAC-formaat. AAC-codering (Advanced Audio Coding) is een belangrijk onderdeel van de MPEG-4-specificatie en is bij uitstek geschikt voor het internet. AAC-codering biedt een veel efficiëntere compressie dan oudere structuren zoals MP3, terwijl de kwaliteit niet onderdoet voor die van niet-gecomprimeerde cd-audio.
iTunes jukebox.
iTunes jukebox.
Met iTunes kun je muziek op de iPod laden.
Met iTunes kun je muziek op de iPod laden.