Acroniemenlijst - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Acroniemenlijst
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Acroniemenlijst


WoordBetekenis
W/
With
W/O
Without
W3
WWW
World Wide Web.
Internet
W3A
World Wide Web Applets
W4
What-Works-With-What
WAITS
Wide Area Information Transfer System
WAS
WebSphere Application Server
WATM
Wireless ATM
WATS
Wide Area Telecommunications Service
WBI
WebSphere Business Integration
WCS
World Coordinate System
WDL
Windows Driver Library
WDRAM
Windows Dynamic Random Access Memory
Web-DAV
Web Distributed Authoring and Versioning protocol
Een nieuwe internetstandaard die ter goedkeuring werd voorgelegd aan de Internet Engineering Task Force (IETF). Moet het voor een team van sitebouwers eenvoudiger en veiliger maken om een website van op afstand met verschillende opmaaksoftware aan te passen. De Web-DAV werkgroep telt onder zijn leden onder meer Lotus, Netscape, Microsoft en Novell. Vandaag wordt een pagina door opmaaksoftware van een server gedownload om dan off line te worden aangepast. Wanneer iemand echter op hetzelfde ogenblik aan dezelfde pagina werkt, worden de aanpassingen van de eerste persoon overschreven wanneer de pagina opnieuw op de server wordt gezet. Met het Web-DAV-protocol wordt een pagina afgesloten en pas opnieuw vrijgegeven wanneer de pagina terug op de server wordt bewaard. Verschillende opmaakpakketten, zoals Microsoft's Frontpage en Dreamweaver van Macromedia, beschikken reeds over zo'n mogelijkheid maar om functioneel te zijn, moet ieder teamlid dan wel dezelfde software gebruiken. Omdat naast de opmaaksoftware ook de verschillende webservers de standaard moeten ondersteunen, zal het nog wel even duren voor sitebouwers nut ondervinden van de standaard.
WGA
Windows Genuine Advantage
Kleine toepassing van Microsoft voor het controleren of Windows legitiem (geï)nstalleerd met licentie) is of niet. Wanneer de Windows-versie niet legitiem is geïnstallerd is, zal de gebruiker getracteerd worden op meldingen van piraterij. Met WGA wil Microsoft de gebruiker dwingen om een legale Windows te kopen. WGA wordt automatisch geïnstalleerd door de Windows Update.
WGDIA
Working Group on Digital Image Architecture
WGS
Work Group System
WHAM
Waveform Hold and Modify
WHC
Workstation Host Connection
WHS
Warehouse Handling System
WICS
WebSphere InterChange Server
WIN
Wireless Information Network
Win95
Windows 95
WINE
Windows Emulator
WINForum
Wireless Information Networks Forum
WINS
Windows Internet Name Services
Windows Internet Name Services is de NetBIOS-naamserver die wordt meegeleverd met Windows Server. WINS verschilt van de naamomzettingsservices als DNS, LMHOSTS en HOSTS, doordat het dynamische, of automatische, naamomzetting biedt. De WINS-server verzamelt computernamen en IP-adressen van clients op het netwerk. Als een WINS-client het IP-adres van een andere computer op het netwerk wil weten, roept de client de WINS-server aan en dient een verzoek tot naamomzetting in. Het grote voordeel van het gebruik van WINS is dat het broadcastverkeer op het netwerk erdoor afneemt. Zonder WINS zouden de naamomzettings- en naamregistratie-activiteiten op een Microsoft-netwerk worden uitgevoerd door broadcasts.
WISE
WordPerfect Information System Environment
WIT
Web Interactive Talk
WITS
Windows Integrated Test Suite
Een pakket dat gemaakt is voor het testen van apparatuur.
WLL
Wireless Local Loop
WMC
Workflow Management Coalition
WMF
Windows Media Format
Windows Metafile Format.
Bestandsformaat voor audio en video, inclusief compressie en versleuteling.
WNIC
Wide-Area Network Interface Co-Processor
WNIM
Wide-Area Network Interface Module
WOS
Workstation Operating System