Besturingssysteem: Windows woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Besturingssysteem: Windows woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Windows

#DOM-tag

De tag die wordt gebruikt bij vermeldingen in het LMHOSTS-bestand om aan te geven dat de vermelding in kwestie een domeincontroller voor een bepaald domein vertegenwoordigt.

#PRE-tag

De tag die wordt toegevoegd aan vermeldingen in het LMHOSTS-bestand om aan te geven dat de vermelding in kwestie tijdens de initialisatie moet worden toegevoegd aan de NetBIOS-naamcache voor de NetBIOS-naam-naar-IP-adres-toewijzing.

<Ctrl><Alt><Del>

De toetsencombinatie Ctrl+Alt+Del is al vele jaren lang de noodrem bij de besturingssystemen van Microsoft. De uitwerking van deze combinatie is wel anders bij de verschillende besturingssystemen. Zo wordt in MS-DOS de computer direct opnieuw opgestart als je deze toetsen tegelijk indrukt. In Windows XP is de uitwerking minder drastisch: het venster Taakbeheer wordt geopend. Ctrl+Alt+Del gebruik je als de computer niet meer reageert. Als je programma's niet meer kunt afsluiten en er gebeurt niets als je ergens op klikt, werkt deze toetsencombinatie vaak nog wel. In het venster Taakbeheer kun je achterhalen wat de oorzaak van het probleem is, en dat vervolgens oplossen.

~

  • Tilde
Wordt gebruikt in de Spaanse taal, maar ook door Windows om lange bestandsnamen af te korten. Bijvoorbeeld Program Files is in feite geregistreerd als PROGRA~1.