Wall of Fame/Blame - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Wall of Fame/Blame
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Wall of Fame/Blame

Cerf, Vincent

Wordt vaak als de vader van het internet beschouwd.

Clark, Jim

Samen met Marc Andreessen (hacker) richtte Jim Clark (Silicon Valley-veteraan) het bedrijf Netscape Communications in 1994 op. Het bedrijf ontwikkelde onder meer de opvolger van de Mosaic-browser (eerste internetbrowser). In 1994 werd nog de eerste Netscape Navigator op de markt gebracht, deze browser werd binnen een korte tijd de meest gebruikte internetbrowser.
Foto van Jim Clark.
Foto van Jim Clark.
Logo van Netscape.
Logo van Netscape.
Boek dat Jim Clark heeft geschreven over zijn tijd bij Netscape.
Boek dat Jim Clark heeft geschreven over zijn tijd bij Netscape.

Codd, Edgar F.

Brits informaticaspecialist die het model opstelde voor een relationele database in 1970. Daarvoor waren de databanken hiërarchisch gestructureerd. Het voordeel van een relationele database is dat de gegevens op een manier gestructureerd wordt die past bij het doel waarvoor de databank gebruikt wordt, waarbij de snelheid wordt verbeterd. Een voorbeeld van een relationele database is een database van een vereniging, waarbij verschillende tabellen verschillende gegevens bevatten, leden (namen, adressen, telefoonnummers), betaalgegevens (welke lid betaald wat en wat zijn rol in de vereniging is). Nadeel is dat een wijziging van de databank ook vaak inhoudt dat het bijbehorende programma moet worden aangepast. Edgar leefde is geboren in 1923 en overleed in 2003.
Edgar F. Codd.
Edgar F. Codd.

Condor

  • Kevin Mitnick
De man achter de hack-acties bij grote IT-bedrijven zoals Dell, Compaq en Digital. Als een inbraak lukte, maakte hij kopieën van de programmacode (source-code) van nieuwe applicaties om ze te bestuderen. Daarnaast kraakte hij de computers van creditcardbedrijven en kopieerde daar de kaartgegevens van klanten. Hij wordt in de VS gezien als een groot gevaar voor de samenleving en heeft dus de gevangenis van binnen bekeken.
Foto van Kevin Mitnick.
Foto van Kevin Mitnick.

Cybergoeroe

Vaak wordt met deze aanduiding Marian Salzman bedoeld. Deze Amerikaanse trendwatcher was nog maar enkele weken in Nederland of ze had in bijna alle bladen gestaan. Zelfs Jules Deelder, die nog maar kortgeleden op de fax is aangesloten, ontving haar in zijn tv-show. Na een jaar Nederland en een artikel in 'De Telegraaf' keerde ze terug naar de VS.