TCP/IP addressing - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
TCP/IP addressing
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

TCP/IP

FCIP

  • Fibre Channel over IP
Techniek om een storage-netwerk te bouwen. Bij FCIP worden Fibre-channel commando's verpakt in IP -packets. FCIP kan alleen worden gebruikt in combinatie met Fibre Channel.

Flow labeling

Een techniek van IPv6 waarbij bepaalde datastromen voorrang kunnen krijgen op Internet. Daardoor is IPv6 beter geschikt voor real-time video- en geluidscommunicatie (Web-tv) en voor communicatie met meerdere personen tegelijk.

Forwarders

Verwijzingen naar aandere DNS-servers die zijn opgenomen in de lokale DNS-database. Dit maakt segmentatie van DNS mogelijk zonder dat de wereldwijde dienstverlening verloren gaat. Op deze manier is schaalbaarheid mogelijk doordat de naamsruimte (namespace) wordt verdeeld in kleinere stukken. Het is niet nodig dat elke server een kopie bevat van de volledige DNS-database.

FTP

  • File Transfer Protocol
Protocol voor het versturen van bestanden over een netwerk. FTP valt onder TCP/IP-suite. Dit protocol omvat de OSI-lagen 5, 6 en 7. FTP laat toe om bestanden over te brengen naar een andere machine. Poort 21 voorziet alle controlesignalen die de verbinding opzetten, over poort 20 wordt de data verstuurd.