TCP/IP addressing - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
TCP/IP addressing
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

TCP/IP

Bereik

  • Scope
Een reeks IP-adressen die een DHCP-server beschikbaar stelt aan netwerkclients.

BIND

  • Berkeley Internet Name Domain
Een specificatie van het DNS van de universiteit van California in Berkeley. Die implementatie van DNS werd oorspronkelijk geschreven voor het 4.3BSD UNIX-besturingssysteem van Berkeley. BIND is op dit moment de populairste implementatie van DNS. Het is echter geen officiële internetspecificatie en is niet vastgelegd in een RFC. De Microsoft-versie van DNS is gebaseerd op de BIND-implementatie en is compatibel met BIND.

Binding

Als je een bepaalde service openstelt via de software, laten we zeggen de FTP-proxyserver, kun je door een binding te specificeren aangeven wie met jou contact mag leggen. Bijvoorbeeld het adres 000.000.000.000 mag wel naar jou FTP-en, maar het adres 000.000.000.001 niet. Het is niet meer dan een door jou aangegeven specificatie wie met je machine contact mag leggen om gebruik te maken van een service.

Broadcast

Het versturen van een bericht naar ALLE werkstations die in een bepaald netwerk aanwezig zijn; een transmissie die simultaan naar meerdere ontvangers wordt verzonden (TCP/IP-adres: 255.255.255.255).

Broadcast-adres

Een broadcast is het versturen van een boodschap naar alle werkstations van een netwerk. Het bericht wordt naar een standaardadres gestuurd, dat door alle computers wordt geaccepteerd. Dit adres is in een TCP/IP-netwerk het IP-adres 255.255.255.255.