Novell woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Novell woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Novell

MAKEUSER

(Bij Novell NetWare) Met het MAKEUSER-menu kunt u meerdere gebruikers tegelijkertijd definiëren. De informatie over gebruikers wordt opgeslagen in een bestand met de extentie USR.

Map Assist

MAP Assist biedt gebruikers van Novell netwerken de gelegenheid fysieke drives als een eigen logische drive aan te wijzen. Met MAP Assist kunnen gebruikers de lokale drives van andere werkstations gebruiken alsof het hun eigen drives zijn.

Menu programma

Programma dat het opstarten van programma's mogelijk maakt zonder dat ook maar enige DOS-kennis vereist is. Bekende menu programma's zijn Auto Menu, Power Menu en Novell Menu. Windows zou men ook enigszins onder de menu programma's kunnen indelen.

Metadirectory

Het benaderen van en het bewerken van gegevens uit verschillende directory-services van verschillende leveranciers, bijvoorbeeld de AD van Microsoft en de NDS van Novell.

MHS

  • Message Handling Service
Technologie van Novell voor het uitwisselen van e-mail op een netwerk. Systeem voor het zenden van berichten.

Migratieprogramma voor NetWare

Een programma dat tot Windows NT behoort en waarmee u gebruikers- en groepsaccounts, volumes, mappen en bestanden vrij eenvoudig van een NetWare-server naar een computer met Windows NT Server kunt overbrengen.

Migration Tool

Een component in Windows die met de Gateway service for NetWare wordt geladen. De Migration Tool dupliceert de gebruikersaccounts en gegevens op een NetWare server naar een Windows NT Server, waardoor theoretisch een volledige migratie van NetWare naar NT mogelijk is zonder veranderingen op de oorspronkelijke NetWare server aan te brengen.

Modesto

Codenaam van Novell NetWare 5. Dit platform zal Intels IA-64 processor-architectuur ondersteunen en tevens achterwaarts compatibel blijven met huidige applicaties. Modesto implementeert een virtuele machine die in 64-bit-omgeving processor-intensieve taken afhandelt en daardoor volgens Novell in staat is een uiterst krachtige performance te bieden. De compatibiliteit met bestaande applicaties moet een probleemloos migratiepad opleveren naar dit 64-bit platform.

MSAF

  • Multimedia Services Affiliate Forum
Het doel van dit verbond, waaraan onder andere AT&T, Novell, Lotus en Unisource deelnemen, is de promotie en sturing van de ontwikkeling van wereldwijde zakelijke multimedia-applicaties.

MWC

  • ManageWise Console
Programma van Novell. Een programma dat onder Windows draait en communiceert met de servers via speciale agents die op die servers draaien. MWC kan zelf alle netwerkonderdelen detecteren en in een boomstructuur weergeven. Daarnaast kan hij netwerkbronnen bewaken, zonodig alarmsignalen genereren en de netwerkbronnen (uiteraard op afstand) configureren.