Modems woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Modems woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Modem

Packet modem

Een Packet modem is nodig voor het communiceren via een Packet Radio. Packet Radio is een digitaal communicatiesysteem. Het systeem werkt op een vergelijkbare manier als het internet. Men kan via Packet Radio berichten en software over de gehele wereld versturen. Bovendien is Packet Radio is gratis. De informatie wordt via een eenvoudige zendontvanger (27MHz) verzonden en ontvangen. Het is ook mogelijk om met Packet Radio e-mail te sturen naar Internet, zonder telefoonkosten. Net als bij internet wordt bij Packet Radio het bericht gedigitaliseerd en in kleine stukjes gehakt en voordat het verstuurd wordt.

Pariteit

  • Parity
Het is een eenvoudige foutdetectiemethode die de geldigheid van een doorgestuurd karakter controleert. Karaktercontrole is enigszins voorbijgestreefd omdat er nu meer betrouwbare en efficiëntere vormen van foutcontrole bestaan, waaronder V.42 en MNP 2-4 protocollen. De twee communicerende computers moeten hetzelfde pariteittype gebruiken, of kunnen beide de pariteit weglaten.

Password protection

Met deze optie kan de modem beveiligd worden door een wachtwoord. Hiermee wordt voorkomen dat ongewenste personen inbellen op de modem.

PC CARD

Uitbreidingskaarten voor notebooks die werken volgens een standaard systeem. Voorheen PCMCIA genoemd. Alle moderne notebooks en sommige desktops ondersteunen minstens twee PC Cards. Voorbeelden zijn flash-cards, harde schijven, modems, netwerkkaarten en of cards voor koppeling met een digitale camera.

Personal Internet Access

Individuele toegang tot het Internet of het eigen intranet met onder andere analoge en digitale modems.

PG

  • Protective Ground
Het signaal binnen de V24-norm dat voor de randaarde zorgt. In de 25 polige D-connector op pin 1.

Point to Point Protocol

  • PPP
Geavanceerde TCP/IP-verbinding over een telefoonlijn. Hiermee is synchrone en asynchrone communicatie mogelijk en er kan een lijn met andere gebruikers worden gedeeld.

Pollen

Automatisch bellen naar een andere computer voor het uitwisselen van gegevens. Het is een van de manieren waarop gegevens over een netwerk van computers worden verzonden.

PoP

  • Point of Presence
  • Inbelpunt
Een Point of Presence is een knooppunt in een netwerk, waar zich bijvoorbeeld apparatuur (modems en servers) van een Internetprovider kan bevinden, zodat u er lokaal in kunt bellen.

POTS

  • Plain Old Telephone Set
Een aansluiting op een ISDN-modem met een analoge poort voor aansluiting van een traditionele telefoon, antwoordapperaat of een faxapparaat van Groep 3.

Predictive dialer

Bij daluren in het call-center belt de computer. De medewerker neemt het contact over als de verbinding tot stand komt.