Modems woordenboek - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Modems woordenboek
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Modem

Off line

Term die gebruikt wordt voor communicatie-apparatuur die geen verbinding heeft met andere apparatuur zoals bijvoorbeeld een modem, telefoon- /kabelaansluiting of een hostcomputer. Het is het tegenovergestelde van on line.

Off Line Reader

  • OLR
Betekent kort gezegd een bericht lezen dat met de modem is opgehaald, terwijl de connectie al verbroken is. Het is een programma dat selecties kan maken uit berichten en berichtgebieden. Er kan gezocht worden op trefwoorden in gebieden vanaf een bepaalde datum. Het programma maakt vervolgens een zipfile van de selectie en dit bestand kan gedownload worden. Het bestand kan vervolgens off line gelezen worden en eventuele vragen kunnen worden beantwoord.

OFF/ON Hook

Verbindingen die via de modem totstand worden gebracht of juist verbroken worden. Het is te vergelijken met het opnemen van een telefoonhoorn (taking it off-hook) en het terugleggen van de hoorn (going on-hook).

OH

Modemlampje.
Modemlampje: OH.
Modemlampje: OH.

OH

  • Off Hook
Verbindingen die via de modem totstand worden gebracht of juist verbroken worden. Het is te vergelijken met het opnemen van een telefoonhoorn (taking it off-hook) en het terugleggen van de hoorn (going on-hook).

Online

Bij computers letterlijk: op de lijn. Er wordt een toestand van een randapparaat (printer of modem) mee bedoeld, waarbij er een directe verbinding is met een computersysteem of netwerk. Het is het tegengestelde van off line. De verbinding kan via een telefoon of vaste verbinding met Internet, een BBS of een andere electronische informatiedienst gelegd worden. Wanneer uw computer direct contact heeft met een andere computer via een telefoonlijn of via een netwerk, spreekt men van on line. Indien er geen direct contact is spreekt men van off line.

Opbel-aansluiting

  • Dial-up connection
Het standaard type Internet-aansluiting. Met deze aansluiting wordt de computer van de provider gebeld via een modem. Dit soort aansluitingen heeft gewoonlijk een UNIX of een gelijkwaardige command-line interface.

Originate

Zendmode. Voor een succesvolle verbinding tussen twee modems moet de ene modem in zendmode en de andere in de hostmode staan.

Originate Mode

De modus die uw modem gebruikt wanneer hij een oproep naar een bestemmingsmodem begint. De zend/ontvangst-frequenties zijn het omgekeerde van de modem die aangeroepen wordt en die in de Answer-mode (antwoordmodus) staat.