Bedrijven en organisaties in de ICT - Computerwoorden.nl: Een begrip in de ICT!
computerwoorden.nl
Bedrijven en organisaties in de ICT
Printlijst:
Home | Sitemap | Zoektips |

Bedrijven en organisaties

W3C

  • World Wide Web Consortium
Belangrijkste standaardenorganisatie voor het internet (WWW).

W3C HTML Working Group

Organistatie binnen W3C de de standaarden voor HTML maakt.

WAA

  • Web Analystics Association
Belangenorganisatie voor bedrijven, producenten, uitvoerenden, consultants en onderwijzers op het gebied van WA (Web Analystics).
Logo van de Web Analystics Association
Logo van de Web Analystics Association

WAP Forum

WAP Forum is een industrieel samenwerkingsverband dat de WAP-standaard ontwikkelt voor draadloze informatie- en telecommunicatiediensten op digitale mobiele telefoons en andere draadloze terminals. Het primaire doel van het WAP Forum is om alle bedrijven van alle branches in de industrie, die zich met de draadloze communicatie bezig houden, te koppelen om er voor te zorgen dat de producten met elkaar te combineren/communiceren zijn. Bovendien bevordert het WAP Forum de groei van de draadloze communicatiemarkt.

Wi-Fi Alliance

  • WECA
  • Wireless Ethernet Compatibility Alliance
Internationaal samenwerkingsverband dat zich inzet voor interoperabiliteit van draadloze netwerkapparaten op basis van de 802.11-standaard. Werd als WECA in 1999 opgericht.
Logo van Wi-Fi Alliance.
Logo van Wi-Fi Alliance.

Wikimedia Foundation Inc

Een overkoepelende organisatie van Wikipedia, Wikibooks, Wikicommons, Wikisource, Wikinews, Wikispecies, Nupeda en Wikiquote. Het begin van Wikimedia Foundations werd in juni 2003 aangekondigd door Jimbo Wales (directeur van Bomis Inc en medeoprichter). Sheldon Rampton is de bedenker van de naam. Wikimedia Foundations is non-profit.
Logo van Wikimedia Foundation Inc.
Logo van Wikimedia Foundation Inc.

WSP

  • Web Standards Project
Het WSP is een samenwerking van webontwikkelaars en gebruikers die de fragmentatie van het web wil tegengaan, door browsermakers - zoals Microsoft en Netscape - ervan te overtuigen dat standaarden in ieders belang zijn.